Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Manažer reprezentace Fitzel: Organizace výpravy nám trvala řadu měsíců

Tours (Francie) - Manažer české fotbalové reprezentace Dušan Fitzel je zatím s organizací evropského šampionátu spokojen. Aklimatizace týmu, který se zabydlel v Tours, podle něj proběhla v pořádku. "Jen první den, který byl trochu hektický, jsme museli pár věcí dořešit," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fitzel: Aklimatizace i první noc byly dobré

Fitzel už nyní jen koordinuje tým a hlídá sí, zda vše probíhá podle představ českého národního týmu. "Některé věci jsme připravovali před půl až tři čtvrtě rokem. Ale jinak koordinuji všechny členy realizačního týmu ve vztahu k mezinárodním utkáním," uvedl.

Přípravy na výpravu na mistrovství Evropy byly dlouhé, začaly už v listopadu 2015. "Jakmile jsme postoupili, okamžitě jsme začali jednat s UEFA. Nabízeli nám všechny možné destinace, kde bychom si mohli vytvořit tréninkový kemp. Byli jsme ve Francii třikrát a hledali, co by bylo pro náš tým nejvýhodnější," řekl Fitzel.

Nakonec se trenér Pavel Vrba a jeho svěřenci ubytovali v městečku Tours, které jim poskytuje díky perfektnímu servisu v hotelu i fotbalovému stadionu, kde české mužstvo trénuje, skvělé podminky.

"Do konce prosince jsme si museli vybrat a od ledna jsme zase dělali všechny detaily - aby tu byl kvalitní trávník, sudio, abychom měli všechy věci dané dohromasdy. Několikrát tu byli i lidé od nás ve vztahu k security, k médiím, ke sportovním záležitostem. Byli jsme na různých workshopech. Je to práce, kterou skoro nikdo nevidí, diváci o tom vůbec neví, co se musí udělat, aby když sem přijedou, aby všechno klapalo," popsal Fitzel svou manažerskou úlohu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články