Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Maďarský trenér Storck: Lidé žili minulostí, my jsme překročili její stín

Marseille - Po třiceti letech jsou zpět na velkém šampionátu a rozhodně na něm nejsou do počtu. Maďarští fotbalisté zatím září, vedou skupinu F a mají nakročeno do osmifinále. Úspěchy mladého týmu na Euru jsou podle trenéra Bernda Storcka až takové, že podle něj překročil stín minulosti, který nad týmem visí dlouhá léta.

Trenér Bernd Storck
zdroj: Reuters autor: EDDIE KEOGH

V padesátých letech dominoval světu, v 70. letech byl maďarský národní tým ještě stále mezi širší světovou špičkou. Od roku 1986 se ale Maďaři neprobojovali na mistrovství světa ani Evropy. Až letos.

Původně měl být šampionát ve Francii pro maďarský výběr hlavně zkušeností do budoucna. Maďaři ale po výhře nad Rakouskem a remíze s Islandem vedou skupinu F a jsou tak blízko postupu do osmifinále.

A podle německého trenéra maďarské reprezentace Bernda Storcka mají dosavadní úspěchy maďarského výběru takovou váhu, že díky nim Maďaři překročili stín zářné minulosti. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sigurdsson: Musíme si uvědomit, že hrajeme na velkém turnaji

"Když jsem u týmu začínal, visel nad ním velký stín. Lidé stále žili minulostí. Bylo ale třeba podpořit tuhle novou generaci a dát jí čas. Teď se nám to vyplácí," prohlásil Storck. 

"Máme za sebou hodně práce. Tohle ale náš tým motivuje a pomůže mu se ještě zlepšit. Po letech bez úspěchu je to skvělé i pro naše fanoušky. Jsem opravdu šťastný," řekl německý kouč, který se ujal týmu před rokem po Pálu Dárdaiovi, jenž odešel do Herthy Berlín.

Maďaři v utkání dlouho dominovali, ale v utkání si vytvořili minimum šancí. Bod jim zachránil až dvě minuty před koncem vlastní gól Birkira Saevarssona. "Bylo to štěstí, ale zasloužené. Šli jsme si za gólem. Nevzdávali jsme to, i když Island bránil velmi chytře. Za víru jsme si bod zasloužili," dodal Storck.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články