Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Löw není spokojen s novým formátem Eura, přináší defenzivní styl

Evian (Francie) - Podle německého trenéra Joachima Löwa přináší nový formát evropského šampionátu defenzivní styl hry i kvůli tomu, že se počet účastníků rozšířil z šestnácti na 24 týmů a do osmifinále postupuje více celků. Týmy se tak více soustředí na obranu, neboť mohou postoupit i ze třetího místa ve skupině.

Joachim Löw
zdroj: Reuters

Kvůli většímu počtu skupin přidala Evropská fotbalová unie UEFA po základní části navíc osmifinále, kam nejlepší dva celky z každé skupiny doprovodí i čtyři nejlepší z třetích míst. "Ideálních bylo šestnáct týmů, už od začátku díky tomu byla k vidění skvělá utkání," řekl Löw.

"Jsou tu týmy, které hrají ultradefenzivně. Ale dělají to dobře. Týmy jako Albánie nebo Wales jsou velice dobře vybavené pro obranu, vidí v tom svou šanci. Proto všichni dávají maximálně dva góly za zápas," uvedl německý trenér. Na tři branky dosáhlo až v pátek Španělsko proti Turecku (3:0).

Nespravedlivé je podle něj i to, že týmy s pouhým jedním bodem ze dvou zápasů, mezi které patří například Česká republika, mají stále šanci na postup do další fáze. "Není to zrovna fér, ale už to tak je. Musíme se s tím smířit a využít čas, abychom se připravili na každého soupeře," řekl.

"Nyní je jiná situace a návrat starého systému už zjevně není možný, takže se s tím musíme smířit," uvedl šestapadesátiletý kouč. Němci vedou skupinu C se čtyřmi body, druhé je Polsko se stejným bodovým ziskem. O bod zpět je Severní Irsko, s kterým Němci v úterý uzavřou základní část. K postupu jim stačí bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články