Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Limberský před Španělskem: Přečkejme první poločas a věřme ve vlastní síly

Toulouse – Do zápasu českých fotbalistů se Španělskem zbývají už jen desítky minut. V Toulouse, kde na místním stadionu Municipal sehrají Češi první souboj na letošním mistrovství Evropy, se notně ochladilo a už několik hodin vydatně prší. Oproti nedělnímu dusnu velký skok. Podmáčený trávník ale českým hráčům chmury nenažene. Do zápasu půjdou podle slov kapitána Tomáše Rosického s odhodlaností sobě vlastní a touhou "urvat" minimálně bod. "Když přečkáme první poločas, bude to otevřené. Věříme ve vlastní síly a v to, že jsme schopni bodovat," dodal obránce David Limberský. Přímý přenos sledujte od 14:00 na ČT sport a našem webu.

David Limberský
zdroj: ČTK

Hráč Plzně je na svém druhém mistrovství Evropy. "Cítím se asi líp. Už vím, do čeho jdu. Myslím, že je to v pohodě. Na druhou stranu, u kluků, kteří tu jsou poprvé, žádnou nervozitu necítím, takže po této stránce jsme dobře připraveni," řekl Limberský.

Na jeho pozici levého obránce zkouší kouč Pavel Vrba ještě Theo Gebre Selassieho. "Je to dobře pro trenéra, že má víc variant. My tu nejsme za osobními, ale týmovými úspěchy. Není jedno, kdo bude hrát, ale důležitý je výkon týmu, a ne jednotlivce," uvedl Limberský.

Jak si získává Vrbovu náklonnost? "Na snídani mu třeba přinesu nějaké dobré jídlo, to je asi nejlepší způsob, jak ho přesvědčit, aby mě do té základní sestavy dal," zasmál se.

Se španělskými hráči má své zkušenosti. S Plzní hrál proti Barceloně i Atléticu Madrid. "Třeba na Pedra jsem narazil na Barceloně. Je to takový rychlý štírek. Španělé mají tým, kde jsou hvězdy, takže si těžko vybereme. Bude to hodně těžké utkání," řekl fotbalista, který měl loni kvůli řízení v opilosti potíže se zákonem.

Limberský považuje Španěly za jednoho z favoritů Eura. "A také favorita naší skupiny. Bude to nejtěžší zápas. Na druhou stranu první utkání bývá vždy otevřené. Věříme v to, že Španělé se budou rozjíždět pozvolna a dokážeme využít nějaké jejich chyby."

Limberský ví, že nároďák bude muset hodně běhat. "Španělé mají hru založenou hodně na držení míče. Věřím, že z nějaké rychlé akce nebo standardní situace můžeme překvapit."

Češi budou samozřejmě hrát ze zajištěné obrany. "Každý hráč radši hraje s balonem, než bez něj, ale bohužel kvalita Španělů je tak veliká, že to tak bude. Ale máme na to zaměřené tréninky a taktiku, tak snad splníme pokyny a dobře se s tím popasujeme," doufal Limberský.

Mrzí ho, že Španělé v generálce na ME prohráli s Gruzií 0:1. "Je to škoda, bylo by lepší, kdyby vyhráli dobrým výsledkem v Gruzii a šli by plni sebevědomí, že se jim nemusí nic stát. Takhle budou hodně na pozoru, což je pro nás lehká nevýhoda," pronesl Limberský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články