Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lewandowski: Proti Německu musíme být efektivnější

Nice - Polský národní tým splnil roli favorita a díky brance Arkadiusze Milika porazil v úvodním utkání Severní Irsko 1:0. Kapitán týmu Robert Lewandowski však mírní euforii. Prohlásil, že hubené vítězství nelze přeceňovat a zdůraznil, že v dalším utkání s Německem musí Poláci zlepšit efektivitu.

Robert Lewandowski
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

"Musíme zůstat pokorní. Už ve čtvrtek hrajeme proti Německu a uvědomujeme si, kdo bude favoritem utkání. Vítězství nad Severním Irskem nám zvedlo sebevědomí, ale nesmíme zapomínat, že nás nyní čeká mnohem těžší úkol," uvedl kanonýr Bayernu Mnichov.

V zahajovacím duelu skupiny C měl polský tým jasnou převahu, ale nedokázal využít příležitosti, které si vypracoval. "Kontrolovali jsme průběh zápasu od začátku do konce, nicméně vedení o jeden gól je vždy ošemetné. Škoda, že jsme nevstřelili druhý gól. Šancí na pojištění náskoku jsme měli dost. Rozhodně máme na čem pracovat a co zlepšovat. Jsme pochopitelně spokojení, na druhé straně se už nyní musíme zaměřit na utkání s Německem,“ pokračoval Lewandowski.

Nejlepší střelec evropské kvalifikace byl od úvodních minut ve zvláštní péči stoperské dvojice Evans – Cathcart, která mu příliš prostoru během utkání nedopřála. "Řekl jsem svým spoluhráčům, že se budu stahovat více do středu, abych vytvořil mezeru v obraně soupeře. Využili jsme ji při brance Arka Milika a také v jiných situacích. Vítězství týmu je nejdůležitější," zakončil kapitán národního mužstva.

Zápas s Německem odehraje polská reprezentace na Stade de France ve čtvrtek od 21:00.

Zdroj
Rzeczpospolita

Hlavní zprávy

Nejčtenější články