Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Lewandowski: Je těžké skousnout vyřazení od soupeře, který ani jednou nevyhrál

Marseille - Ani jednou neprohráli polští fotbalisté v normální hrací době, přesto se s turnajem ve čtvrtfinále loučí. Poláci navíc podlehli po penaltách Portugalsku, které na Euru za devadesát minut ještě nezvítězilo. A největší hvězda kádru Robert Lewandowski i trenér Adam Nawalka se proto s vyřazením svého týmu smiřují jen těžko.

Smutnící Robert Lewandowski
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

"Bolí to, protože jsme vypadli s týmem, který na turnaji nevyhrál ani jedno utkání, přesto je v semifinále. Je to paradox. My jsme ani jednou neprohráli a jedeme domů, oni nevyhráli a postoupili," litoval Lewandowski.

Polákům nepomohlo ani to, že se hvězdný útočník Bayernu Mnichov na Euru konečně trefil. Lewandowski poslal Polsko po minutě a čtyřiceti vteřinách do vedení a postaral o druhý nejrychlejší gól v historii Eura.

"Bojovali jsme, ale bohužel jsme nezvládli penaltový rozstřel a jsme venku. Byli jsme strašně blízko semifinále, proto nás to teď bude hodně dlouho žrát. Ale jsme silní a vypořádáme se s tím. Do budoucna nám to jen pomůže," dodal kanonýr Bayernu Mnichov.

"Je rozhodně těžké smířit se s vyřazením, když jsme ani jednou neprohráli. Hráči do toho dali srdce, ale nakonec byl šťastnější soupeř," přidal se i trenér Adam Nawalka. "Musíme se ale na to dívat optimisticky směrem k budoucnu. Udělali jsme velký krok dopředu a tato zkušenost nám jen pomůže," dodal.

Pro Polsko je to i tak nejlepší výsledek za posledních 34 let, v roce 1982 bylo třetí na mistrovství světa. Nawalka věří, že současný tým má na to, aby za dva roky na světovém šampionátu byl ještě silnější. "Doufám v to. Ukázali jsme, že jsme dostatečně silní, abychom se měřili s kýmkoli. Hráli jsme zajímavý fotbal a každý to s námi měl těžké. A budeme ještě lepší," prohlásil polský kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články