Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kultovní Severoir Will Grigg do Hamburku? Fanoušci sepsali petici za jeho příchod

Hamburk - Severoirský útočník Will Grigg neodehrál na Euru ani minutu, přesto se stal jednou z nečekaných hvězd letošního Eura. Díky popěvku na jeho počest, který severoirští fanoušci neustále skandovali na tribunách, by si mohl vysloužit i přestup do Hamburku. Příznivci bundesligového klubu totiž sepsali petici za jeho příchod. Výrazně by podle nich pomohl atmosféře na tribunách, ale i finanční situaci klubu.

Will Grigg (vlevo) v dresu Wiganu
zdroj: Reuters

Will Grigg se nakonec na hřiště na Euru nedostal, přesto své jméno z tribun slyšel téměř neustále. Severoirští fanoušci totiž převzali chytlavý popěvek s textem, který přednedávnem vymyslel fanoušek Wiganu, kde fotbalista působí. Samotná melodie přitom kopíruje refrén devadesátkového hitu Freed from Desire od zpěvačky Gala.

A Griggův příběh zaujal i fanoušky Hamburku, kteří sepsali petici za jeho příchod. V době vzniku článku měl dokument téměř 10 000 signatářů. "Griggova hodnota na trhu činí 1,5 milionu eur (zhruba 40 milionů korun). Útočník má mezinárodní reputaci a přestup by za sebe zaplatil hned několikrát skrze merchandising," tvrdí zcela vážně fanoušci.

Hamburk se může pyšnit tím, že je jediným německým klubem, který z bundesligy nikdy nespadl. K tomu ale v posledních letech neměl příliš daleko. HSV se v posledních letech příliš nedaří. Klub, který patří k jedněm z historicky největších v Německu a má velký finanční potenciál, bojuje spíše o záchranu než o poháry. 

A fanoušci nyní cítí, že příchod Grigga by mohl být pro klub i město velkou vzpruhou. Podle příznivců klubu by jeho přestup "konečně přinesl pořádnou atmosféru na stadion. Fanoušci HSV potřebují hráče jako je Grigg."

Grigg by přitom Hamburku mohl pomoci i fotbalově  Wiganu v uplynulé sezoně pomohl k postupu do druhé anglické ligy 25 góly ve 40 zápasech. Sám severoirský útočník ale přiznal velké zklamání, že se ve Francii nedostal na hřiště ani na minutu.

"Snažím se trochu distancovat od té písničky. Určitě jsem ji sám nezpíval, protože mi to celé přijde trochu zvláštní. Jsem fotbalista a jediný smysl toho, proč jsem byl tady, byl hrát fotbal. Ale slyšet podporu, kterou jsem dostal od fanoušků, bylo fantastické," popsal Grigg po svém příjezdu z Eura.

Zdroj
Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články