Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Krejčí: Byla to životní sezona, ale bylo by nefér vůči Plzni sedět na dvou židlích

Kranzach - Ačkoli je Karel Krejčí aktuálně nejúspěšnějším trenérem fotbalové ligy, sám se dobrovolně vzdal role hlavního kouče v Plzni, aby mohl na sto procent plnit své úkoly asistenta Pavla Vrby u národního týmu. Věří, že na mistrovství Evropy si splní další ze svých snů. Připouští však, že mu role hlavního trenéra zachutnala a do budoucna se nabídkám nebrání. I když tuší, že navázat na uplynulou sezonu bude velmi těžké. 

Trenér českých fotbalistů Pavel Vrba (vlevo) a jeho asistent Karel Krejčí
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Mám za sebou možná životní sezonu. Povedl se s Plzní titul podtržený rekordem. Navíc si vážím toho, že mě trenéři a kapitáni zvolili trenérem roku. Takže to rozhodnutí se nerodilo lehce, ale bylo by nefér vůči Plzni, kdybych teď před bojem o Ligu mistrů odjel na měsíc pryč. Proto jsem se rozhodl, že to angažmá v Plzni ukončím a budu se věnovat jen reprezentaci," řekl Krejčí.

Nechtěl nadále sedět na dvou židlích, jelikož jak reprezentaci, tak i Plzeň čekají velmi důležité týdny. Proto se nyní maximálně soustředí na evropský šampionát, aby byl trenérovi Vrbovi co nejužitečnější. Teprve pak bude řešit, zda by to znovu zkusil v roli hlavního kouče.

"Teď mě zajímá jen Euro, to je další splněný sen. Určitě mě to v roli hlavního trenéra bavilo. Uvidíme, jaký to bude mít dozvuk po šampionátu. A pokud přijde nabídka, tak o ní budu přemýšlet. O žádné nabídce ale zatím nevím," dodal Krejčí, který má v lize bilanci 30 zápasů v roli trenéra a 24 výher.

Nyní si ale opět užívá spolupráci s Vrbou, se kterým trénuje od roku 2008. "S Pavlem se známe docela dlouho. On nám asistentům dává hodně prostoru. Kdyby nedával, tak bychom spolu asi takhle dlouho nespolupracovali. Jsem rád, že se k němu vracím naplno," řekl. "Těší mě, že u reprezentace mohu vůbec být. Když jsem před lety dělal mládež v Příbrami, tak bych nevěřil tomu, že budu jednou moci spolupracovat s hráči, jako jsou Petr Čech a Tomáš Rosický," dodal.

Radost má i z toho, jak na začátku soustředění vypadá forma hráčů. "Jsem docela mile překvapený, kluci vypadají velice dobře. Jsou hladoví po úspěchu. I s Maltou to bylo vidět, že hráli s chutí. Objevily se tam věci, které nacvičujeme. Kluci byli silní na míči, hráli kombinačně. Byl tam vidět přínos Tomáše Rosického, který hru zrychlil. I těch šest vstřelených branek bylo pozitivní. Teď uvidíme, jak to bude vypadat s Ruskem a Koreou," hodnotil Krejčí.

Zaujal ho i dvacetiletý útočník Patrik Schick, který proti Maltě skóroval při reprezentační premiéře. "Proto jsme ho sem vzali. Patrika jsem sledoval i v lize a měl tam velký progres. Vyšla mu i jednadvacítka. Je oprávněně tady a pere se o místo. Ukázal, že potenciál má," prohlásil.

Věří, že tým se na soustředění připraví dostatečně na to, aby na šampionátu mohl bojovat o postup ze skupiny se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem. "Skupina jednoduchá není, ale pro nás je to možná lepší. Před kvalifikací nám také nikdo nevěřil a nakonec jsme postoupili z prvního místa na úkor Holandska. To málokdo čekal. Jsem rád, že máme těžké soupeře," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články