Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Italové se střetnou se Švédy, výhra je pošle do osmifinále

Toulouse (Francie) - Italové zatím na šampionátu příjemně překvapují, když po vynikajícím obranném výkonu porazili favorizovanou Belgii. Proti Švédsku ale budou v situaci, kdy bude hlavně na nich, aby tvořili hru. Naopak Švédové po úvodní remíze 1:1 s Irskem můžou hrát na protiútoky. Přímý přenos utkání sledujte od 14:00 na ČT sport a našem webu.

Švédští fotbalisté
zdroj: ČTK/ZUMA/Aftonbladet

Italové varují před švédským kapitánem Zlatanem Ibrahimovicem. "Všichni Ibrahimovice známe. Je to fantastický hráč, který dokáže sám zavařit každému soupeři. Je normální, že se od něj vždycky čeká hodně," konstatoval záložník Antonio Candreva. Se spoluhráči chce navázat na přesvědčivý výkon proti favorizované Belgii a vybojovat si osmifinále. "Švédi budou hrát o život a jsme na to připraveni. Bude to těžké, ale chceme v pátek postoupit. Musíme se soustředit na vlastní schopnosti a přednosti," dodal.

Svěřenci Antonia Conteho se Švédy neprohráli od června 1998, ale v Toulouse neočekávají jednostrannou záležitost. "Jenom tři zápasy tady skončily dvoubrankovým rozdílem. To říká hodně o kvalitě letošního Eura," upozornil záložník Alessandro Florenzi na dosavadní velkou vyrovnanost francouzského turnaje.

Švédové se proti Irům trápili a ani jednou nevystřelili na branku. Stoper Ciaran Clark si však v 71. minutě srazil do vlastní sítě Ibrahimovicův centr. "Hlavně v prvním poločase jsme to nebyli my a v zápase s Itálií se pokusíme zlepšit. Ale máme jeden bod a stále slušnou šanci na postup," uvedl obránce Martin Olsson. "Už jsem Itálii jednou porazil, proč to nezopakovat," připomněl záložník Oscar Lewicki švédský triumf 2:1 na loňském ME do 21 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie - Itálie

Předpokládané sestavy:

Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian - Pellé, Éder.

Švédsko: Isaksson - Lustig, Lindelöf, Granqvist, Olsson - Larsson, Lewicki, Källström, Forsberg - Berg, Ibrahimovic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články