Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Itálie vyzve v repríze finále posledního Eura Španělsko

Paříž – V dalším osmifinálovém utkání dojde k repríze finále evropského šampionátu z roku 2012 v Polsku a na Ukrajině. Italové mají v živé paměti vysokou porážku od Španělů 0:4. Jelikož Španělé prohráli v posledním utkání skupiny s Chorvatskem, pavouk vyřazovací části je svedl do souboje s vítězi skupiny E Italy. Přímý přenos utkání s předzápasovým studiem sledujte od 17:15 na ČT sport a našem webu.

Fotbalisté Itálie
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

"Myslím, že finále Eura 2012 bylo jediným utkáním, kdy jsme s nimi nehráli v optimální kondici, protože jsme neměli šanci zotavit se ze semifinále s Německem," vzpomínal italský obránce Giorgio Chiellini.

"Azzurri" se utkají se Španělskem na třetím ME za sebou, na velkém turnaji dokázali tým z Pyrenejského poloostrova naposledy porazit na světovém šampionátu v roce 1994. "Čelíme několikanásobným mistrům, mužstvu s obrovskou kvalitou, které je na papíře téměř neporazitelné. Ale jsem přesvědčený, že můžeme uspět, pokud ukážeme naše kvality a jejich přednosti budeme limitovat," konstatoval Chiellini.

Oba pondělní soupeři si ve skupinové fázi vedli podobně. Španělé zvítězili nad Českou republikou i Tureckem a na závěr podlehli Chorvatsku. Italové zase po výhrách nad Belgií a Švédskem jako jistí postupující nestačili na Irsko. "Bude těžké je porazit, protože zápasy s Itálií jsou vždycky padesát na padesát. Tedy kromě minulého Eura, to bylo těch nejlepších 90 minut, co jsme spolu odehráli. Mohli jsme si užívat fotbal, což se vám ve finále většinou nepoštěstí," uvedl španělský záložník Cesc Fábregas.

Jeho i útočníka Pedra čeká zajímavá konfrontace s budoucím trenérem v Chelsea Antoniem Contem. "Je to skvělý kouč a šampion. Už mi říkal, co ode mě v klubu čeká, ale to zůstane mezi námi. Těším se, až s ním budu pracovat. Doufám, že už od úterý se bude moci plně soustředit na Chelsea," řekl Fábregas.

Italové velmi dobře znají nejlepšího španělského střelce na turnaji Álvara Moratu, protože hned šest reprezentantů s ním hrálo v Juventusu Turín. "Na hřišti jde přátelství stranou. Budu mít dokonce problém ho před zápasem pozdravit, jak budu soustředěný. Známe Álvara a jeho kvality, ale musíme sledovat všechny španělské hráče," upozornil italský obránce Andrea Barzagli.

I Morata se na souboje s nedávnými spoluhráči těší. "Už jsem s nimi mluvil a někteří mi říkali, abych si raději vzal helmu," podotkl v žertu autor tří branek na ME, který by se v létě měl z Juventusu vrátit do Realu Madrid.

Předpokládané sestavy:

Itálie: Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli - Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio - Pellé, Éder

Španělsko: De Gea - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba - Fábregas, Busquets, Iniesta - Silva, Morata, Nolito

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články