Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Islanďané nejméně přihrávají a drží míč, přesto jsou mezi nejlepší osmičkou

Paříž - Fotbalisté Islandu jsou jedním z osmi čtvrtfinalistů evropského šampionátu, i když podle statistik patří k nejpasivnějším týmům celého turnaje. Za čtyři zápasy vyslali nejméně přihrávek ze všech 24 účastníků mistrovství a mají také nejnižší procentuální držení míče. 

Hráči Islandu
zdroj: ČTK/AP autor: Claude Paris

Seveřané měli balon pod kontrolou jen 35 procent času, což je o dvě procenta méně než další defenzivně laděný tým Severního Irska. O moc lépe na tom nebyl ani český celek, který je s 43 procenty čtvrtý nejhorší za třetí Albánií.

Island si za čtyři utkání připsal jen 907 přihrávek a v součtu je na tom hůře i než český celek a všechny další týmy, které vypadly už ve skupině a odehrály o zápas méně.

Pozici střelecky a gólově nejaktivnějšího mužstva šampionátu drží Belgie. Ta vstřelila nejvíce branek (8), vyslala 84 střel, což je o jeden pokus více než druhá Anglie, a dominuje i ranám mezi tyče. Nejvíce střel mimo má na kontě Chorvatsko a do brankové konstrukce nejčastěji - pětkrát - pálila domácí Francie.

Hře zatím nejvíce dominuje Německo. Úřadující světoví šampioni ovládali míč 64 procent času a připsali si i nejvíce přihrávek (2340). Druhé je Španělsko a třetí překvapivě Švýcarsko.

Němci také jako jediní ještě na Euru neinkasovali, naopak Ukrajina je jediným týmem, který neskóroval. Nejméně slušně hraje Itálie. S 68 nedovolenými zákroky je nejvíce faulujícím mužstvem turnaje a se 13 žlutými kartami i nejtrestanějším.

Němci kralují také hráčským statistikám přihrávek. Nejvíce jich totiž vyslal záložník Toni Kroos před Švýcarem Granitem Xhakou a Španělem Andrésem Iniestou. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články