Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Irové živí naději na postup, Itálie je už v osmifinále

Lille - Už jistí postupující Italové nastoupí v závěrečném duelu skupiny proti Irsku. Ostrované mohou stále pomýšlet na postup, osmifinále jim ale zajistí pouze výhra nad vítězem skupiny. Irům se na turnaji zatím nedaří, po remíze se Švédskem inkasovali tři branky od Belgie a výrazně si zkomplikovali jejich pozici. Italové se mohou naopak šetřit, dají se tak očekávat změny v sestavě. Přímý přenos s předzápasovým studiem sledujte od 20:25 na ČT sport a našem webu.

Fotbalisté Irska
zdroj: Reuters autor: Regis Duvignau

Italové zatím vyvracejí předturnajové prognózy o selhání a jako jediný z týmů měli už po dvou zápasech jistotu prvenství ve skupině, když ani jednou neinkasovali. Celkem nedostali gól už 375 minut.

Teď se jejich obranu pokusí prolomit Irové, kterým by mohlo usnadnit situaci, že trenér Italů Antonio Conte zřejmě nechá odpočívat některé opory včetně gólmana Gianluigiho Buffona, jenž měl horečku. Klíčoví stopeři Leonardo Bonucci a Giorgio Chiellini zase mají žlutou kartu a riskovali by, že přijdou o osmifinále, kdyby dostali další.

"Potřebujeme vyhrát, proto nesmíme nechat Itálii kontrolovat hru. Musíme se snažit získat míč zpět nejrychleji, jak to jen půjde. Pokud to dokážeme, budeme mít šanci," řekl irský veterán Robbie Keane. "Nálada je v týmu dobrá, ale bude ještě lepší, pokud vyhrajeme. Porveme se o to a uvidíme," dodal nejlepší střelec Irska.

Irsko se utkalo s Itálií ve skupině i na minulém evropském šampionátu a prohrálo 0:2. "Tehdy neměli vůbec žádnou šanci postoupit, přesto byli po celý zápas velmi nepříjemným soupeřem a dělali nám velké problémy. Jejich fanoušci je podporovali, jako kdyby to bylo finále. Bylo to neuvěřitelné. Teď navíc stále mohou postoupit, takže rozhodně nehrozí, že bychom je podcenili. Víme, že nás čeká těžký zápas," prohlásil italský záložník Daniele de Rossi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články