Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Iordanescu po vyřazení: V rumunském fotbale se musí něco změnit

Lyon - Rumunský fotbal potřebuje podle trenéra reprezentace Anghela Iordanesca změny. Řekl to po vyřazení v základní skupině mistrovství Evropy. Jeho výběr získal jediný bod za remízu se Švýcarskem, což podle kouče dokládá, že je třeba pomoci rumunským klubům, aby mohly vychovávat nové talenty.

Anghel Iordanescu
zdroj: ABACA

"Něco se musí stát. Naše kluby mají velké problémy. Žádný z nich teď nebyl v Lize mistrů ani Evropské lize," řekl šestašedesátiletý Iordanescu. "Musíme klubům pomoci, aby nám přinesly nové talenty," dodal.

Rumunsko na úvod turnaje prohrálo 1:2 s Francií gólem v závěru. Následně remizovalo 1:1 se Švýcarskem, poté co neudrželo vedení a v neděli prohrálo 0:1 s Albánií. Iordanescův tým se navíc na turnaji ani jednou střelecky neprosadil ze hry, oba rumunské góly dal Bogdan Stancu z penalty.

"Musíme se omluvit za to, co se tu stalo. Bohužel se udělala jedna chyba v obraně, kterou soupeř potrestal. My se pak snažili to zvrátit, ale albánští fanoušci dali jejich týmu potřebnou energii," komentoval Iordanescu poslední utkání.

"Postup by byl odměnou pro tuto naši generaci. Kluci udělali všechno pro to, aby postoupili, ale nestačilo to. Když ani jednou ze tří zápasů nevyhrajete, nezasloužíte si postoupit," dodal zkušený kouč.

"Neberu to jako vyložené zklamání. Uhráli jsme bod a dvakrát jsme těsně prohráli. Jsou tu týmy, které prohrály i o tři branky. Prostě nám jen chyběla větší kvalita. Hráčům rozhodně nemohu vytknout, že by se nesnažili. Nemohu být na ně naštvaný. Jestli si veřejnost myslí, že jsme měli na víc, tak ať soudí mě," doplnil Iordanescu.

Vyřazení dolehlo i na hráče, kteří věřili, že proti outsiderovi z Albánie postup vybojují. "Nenacházím slova, která by vyjádřila náš pocit. Zklamali jsme miliony lidí, kteří v nás věřili. Kontrolovali jsme hru, ale nevytvořili jsme si šance. Nebyli jsme schopní se prosadit ve vápně," litoval Nicolae Stanciu.

"Nevím, jestli my jsme tak slabí, ale hra byla špatná. Nechci teď přemýšlet o tom, co bude dál, protože je to teď pro nás velmi bolestivé. Je to nejsmutnější moment mé kariéry," dodal záložník Steauy Bukurešť.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články