Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ibrahimovic po smutném konci v reprezentaci: I tak jsem si to užil

Paříž - Švédové patřili k jedněm z nejslabších týmů na turnaji. Až do posledního zápasu s Belgií ani jednou nevystřelili na bránu a nakonec končí už ve skupině. Přesto si Zlatan Ibrahimovic svůj poslední zápas v reprezentaci užil.

"Je to smutné, je to zklamání, ale i tak jsem si to užil," řekl Ibrahimovic po středeční prohře 0:1 s Belgií. "Zahráli jsme si na Euru a mohli jsme reprezentovat Švédsko. Na národní tým budu mít vždycky jen ty nejlepší vzpomínky," dodala hvězda Paris St. Germain.

Ibrahimovic odehrál za Švédsko celkem 116 zápasů a s 62 góly je nejlepším střelcem reprezentace v historii. "Doufám, že se nám po Zlatanově odchodu podaří najít jiného skvělého hráče. Ale obávám se, že v tak malé zemi, jako je Švédsko, se to nepovede," uvedl trenér Erik Hamrén.

"On je totiž výjimečný a jedinečný," prohlásil švédský kouč. "A to samé platí pro brankáře Adrease Isakssona a záložníka Kima Källströma. Oba také hráli za reprezentaci dlouho a dobře a teď v týmu končí," dodal.

Trenérovi Belgie Marcu Wilmotsovi zase Ibrahimovicovo loučení připomnělo vlastní konec v národním týmu po mistrovství světa v roce 2002. "Rozloučit se bylo těžké," uvedl. "Pro Švédsko toho udělal hrozně moc. Proto jsem řekl bravo a popřál mu hodně štěstí do budoucnosti," prohlásil.

Ibrahimovic kromě národního týmu také po sezoně skončil v Paris St. Germain, kde hrál od roku 2012 a s klubem získal čtyři mistrovské tituly. Kde bude působit v novém ročníku, to zatím neprozradil, spekuluje se však o možném odchodu do Manchesteru United.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Belgie
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články