Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Holka nahrazuje v reprezentační nominaci Kalas

Praha – Trenér Pavel Vrba udělal před večerním reprezentačním srazem první vynucenou změnu v nominaci před závěrečným dvojzápasem kvalifikace ME proti Turecku a v Nizozemsku. Kvůli zranění vypadl ze hry stoper pražské Sparty Mario Holek, jehož místo zaujal Tomáš Kalas z Middlesbrough.

 

Ilustrační foto

Osmadvacetiletý stoper Holek za Spartu nenastoupil už v minulých dvou soutěžních zápasech proti APOELu Nikósie minulý čtvrtek ani v nedělním ligovém duelu se Slováckem.

Šanci dostane třiadvacetiletý Kalas, který už byl s mužstvem na zářijovém srazu, po němž český výběr v předstihu oslavil postup na mistrovství Evropy. Trenér Vrba může dát mladému univerzálovi první větší příležitost v seniorské reprezentaci. Kalas dosud odehrál jen 17 minut v listopadu 2012 v přípravě se Slovenskem. Především zápas s Nizozemskem by pro něj byl velmi zajímavý, neboť dvě sezony působil v dresu Arnhemu, kde hostoval z Chelsea.

Reprezentanti se před zápasy s Tureckem a v Nizozemsku sešli dnes vpodvečer v Praze v kompletní sestavě 23 hráčů. "Všichni hráči jsou po zdravotní stránce v pořádku. Nikdo si na nic nestěžoval, což nás pochopitelně těší. Věříme, že v plné síle půjdeme i do posledních zápasů kvalifikace," uvedl trenér Vrba.

Těší ho také výborná forma útočníka Tomáše Necida, který se v dresu Bursasporu blýskl v posledním zápase turecké ligy hattrickem. "Tomáše zkraje sezony limitovalo zranění, ale momentálně je pro Bursaspor velmi důležitým hráčem. Snad si formu a sebevědomí přivezl i do reprezentace," řekl Vrba.

Národní celek má už jistou účast na evropském šampionátu ve Francii a v posledních dvou duelech kvalifikace mu půjde o první místo ve skupině. Turky přivítá český tým v sobotu v Praze na Letné, zápas v Nizozemsku se hraje příští úterý v Amsterodamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články