Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hodgson: Už je to opravdu dlouho, kdy jsem měl takovou radost z gólu

Lens – V prestižním derby s Walesem ukázal trenér Roy Hodgson obrovský cit pro hru. V poločasové přestávce namotivoval své svěřence a na hřiště poslal střelce dvou anglických gólů - Vardyho se Sturridgem. Především po vítězném zásahu druhého jmenovaného nechal průchod svým emocím a bouřlivě slavil se svými asistenty.

Roy Hodgson na pozápasové tiskové konferenci
zdroj: Getty Images

"Už je to opravdu dlouho, kdy jsem měl s ostatními členy realizačního týmu takovou radost z gólu," řekl Hodgson po utkání BBC. V paměti měl ještě smolný závěr úvodního duelu na evropském šampionátu proti Rusku. "Je to naprostý opak toho, co jsme prožívali po minulém zápase. Tam nás gól v nastavení dostal pod tlak. Dnes to byla čirá radost. Zvláště když rozhodli dva střídající hráči," pokračoval.

Anglie v poločase prohrávala po přímém kopu Garetha Balea. Hodgson zareagoval změnami v sestavě. Nevýrazné útočníky Sterlinga s Kanem nechal v kabině a do hry poslal duo Vardy – Sturridge.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Wales

"Nehráli jsme špatně, ale chtěli jsme do hry dostat větší agresivitu. Nechával jsem si trumfy v rukávu a teď je vytáhl. Počítal jsem s tím, že když to bude třeba, mám na lavičce hráče, kteří nám pomohou. Každopádně teď budu mít problém vybrat základní sestavu pro příští zápas," prohlásil kouč anglické reprezentace.

I díky tomu, co prožíval po remíze s Ruskem a inkasovaném gólu v závěru, se dokázal vžít do pocitů trenérského kolegy Chrise Colemana na lavičce Walesu. "Kdybych to sledoval z křesla a soupeřem Walesu byl někdo jiný, tak by mi bylo Chrise a jeho hráčů líto. Dokážu pochopit, co prožívají, ale musejí mi prominout, že teď slavím, protože mám radost ze svého týmu," dodal Hodgson.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články