Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hamšíkův angličan, Ronaldova patička či Modričův volej. Kdo dal nejhezčí gól skupin?

V základních skupinách letošního evropského šampionátu příliš gólů nepadlo. Hráči jich nasázeli 69, přičemž před čtyřmi roky v Polsku a Ukrajině, kde bylo jen 16 týmů, nastříleli za stejnou dobu jen o osm branek méně. Přesto ve Francii už fanoušci viděli několik krásných zásahů, které se v různých sestřizích budou opakovat ještě dlouho. Nejhezčí branku můžete vybrat v anketě pod článkem.

Slovák Marek Hamšík se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

Angličan Marka Hamšíka v utkání s Ruskem

Letošní šampionát ve Francii je pro samostatné hráče Slovenska premiérový a zatím jim vychází na výbornou, jelikož se ze skupiny s Walesem, Anglií a Ruskem kvalifikovali do osmifinále. Klíčovou v tomto směru byla výhra 2:1 nad Rusy, o níž výstavní brankou rozhodla největší hvězda Marek Hamšík. Ten si po nakrátko zahraném rohu zasekl na hranici vápna míč a nádhernou bombou od tyče nedal Igoru Akinfejevovi šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Rusko - Slovensko: Hamšík - 0:2 (45. min.)

Dalekonosný volej Luky Modriče v utkání s Tureckem

Černý kůň turnaje Chorvatsko zatím potvrzuje prognózy a do osmifinále postoupil z prvního místa české skupiny i před Španělskem. Klíčem k úspěchu byl pro Chorvaty už první duel na turnaji. Proti Turecku vystřelili hned osmnáctkrát, ujal se pouze jeden pokus, ten však byl krásný. Záložník Luka Modrič se z dobrých 25 metrů opřel do vysokého míče a ten skončil přesně u tyče.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Turecko - Chorvatsko: Modrič - 0:1 (41. min.)

Šikovná patička Cristiana Ronaldo v utkání s Maďarskem

V prvních dvou zápasech na turnaji se trápil. Vypálil dvacetkrát, což bylo více než 9 týmů na šampionátu, ale gól nedal. Neproměnil ani penaltu. V rozhodujícím střetnutí proti Maďarsku, v němž Portugalci nutně potřebovali bodovat, se však hvězdný kanonýr probral. Dvěma góly a jednou asistencí zajistil svému týmu remízu 3:3 a osmifinále. Jeho první zásah byl přitom výstavní, když pěknou patičkou využil centr do vápna.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Maďarsko - Portugalsko: Ronaldo - 2:2 (50. min.)

Přesná standardní situace Garetha Balea v utkání s Anglií

Jeden gól ze standardní situace už dal v úvodním zápase proti Slovensku. Stejný kousek se pak Garethu Baleovi povedl také proti Anglii. Ránou z dobrých 30 metrů k tyči nachytal brankáře Joe Harta a poslal Wales v bitvě o Británii do vedení. Albion nakonec utkání otočil, ale hvězda Realu nemusela smutnit, jelikož Velšané nakonec postoupili z prvního místa. Navíc se dvěma brankami z přímých kopů stal teprve třetím hráčem historie, kterému se něco podobného povedlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Anglie - Wales: Bale - 0:1 (42. min.)

Vítězná bomba Dimitri Payeta v utkání s Rumunskem

Chyběly pouze dvě minuty, aby úvodní duel šampionátu proti Rumunsku skončil pro Francii velkým zklamáním. Domácí výběr v rozběhlé devětaosmdesáté minutě hrál s outsiderem 1:1. Zaplněné ochozy na stadionu v Paříži však nakonec slavily vítězství. Chvíli před koncem základní hrací doby přebral na hranici vápna míč Dimitri Payet a nádhernou ránou levačkou rozhodl o výhře Les Bleus 2:1. Pro záložníka West Hamu to byl velmi silný moment, jelikož při oslavě se v jeho očích objevily slzy.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Francie - Rumunsko: Payet - 2:1 (89. min.)

Přesný přímý kop Erica Diera v utkání s Ruskem

Anglie přivezla do Francie spoustu útočných zbraní, od nichž se čekají branky. Jména jako Harry Kane, Jamie Vardy, Wayne Rooney či Daniel Sturridge patří k elitním kanonýrům Premier League. O první branku Albionu na turnaji se však postaralo nečekané jméno. Defenzivní záložník Eric Dier se proti Rusku postavil na hranici vápna ke standardní situaci a bombou překonal Igora Akinfejeva. Angličané sice nakonec v nastavení o výhru přišli, ale v osmifinále nebudou chybět.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Anglie - Rusko: Dier - 1:0 (73. min.)

Bomba Rajdy Nainggolana přesně k tyči v utkání se Švédskem

K postupu by jim stačila i remíza, zároveň v případě inkasované branky však mohli putovat z mistrovství Evropy nečekaně domů. Fotbalisté Belgie však nakonec závěrečný zápas skupiny proti Švédsku zvládli. O triumfu 1:0 rozhodl asi nejpotetovanější hráč turnaje. Radja Nainggolan se šest minut před koncem po centru Edena Hazarda za vápnem opřel do míče a i díky lehké teči jeho bomba skončila přesně u tyče. Záložník AS Řím tak znovu dokázal, proč patří mezi obávané dalekonosné střelce.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Švédsko - Belgie: Nainggolan - 0:1 (84. min.)

Krásná trefa Zoltána Gery přesně k tyči v utkání s Portugalskem

Největší senzace turnaje? Bez jakéhokoliv váhání výběr Maďarska. Tým, který by měl podle papírových předpokladů skončit ve skupině poslední, nejenže postoupil do osmifinále, ale hned z prvního místa. Maďaři ve Francii neprohráli jediný zápas včetně duelu s favorizovaným Portugalskem, v němž vyválčili remízu 3:3. Gólem se na ní podílel už veterán Zoltán Gera. Zkušený záložník si na hranici vápna zpracoval na prsa odkop obrany a halfvolejem se trefil přesně k tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Maďarsko - Portugalsko: Gera - 1:0 (19. min.)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články