Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hamšík: Starat se před zápasem o cestování našich rodin? To bychom neměli

Bordeaux – Po zápase Walesu se Slovenskem vyšlo najevo, že slovenští fotbalisté museli před zápasem řešit hlavně nefotbalové záležitosti. V den utkání měli za hráči přiletět rodinní příslušníci a přátelé, ale vzhledem k závadě letadla ještě před startem letu z Bratislavy ani neodletěli. Marek Hamšík se tak po zápase přiznal, že fotbalisté nebyli kvůli tomu plně koncentrováni na zápas.

Marek Hamšík v souboji s Aaronem Ramseym
zdroj: ČTK/AP autor: Andrew Medichini

"Zápas to nějak neovlivnilo, ale bohužel řešit něco od rána do jedné hodiny odpolední a starat se o naše rodiny, to bychom v den zápasu neměli a kompetentní lidé by se nad tím měli zamyslet. Něco takového se nemůže stát," byl přesvědčen Marek Hamšík.

Slovensko v úvodním utkání podlehlo Walesu 1:2, když o bod přišlo v samotném závěru. V 81. minutě strhl vedení na stranu Ostrovanů střídající Hal Robson-Kanu po přihrávce Aarona Ramseyho. Vzhledem k druhému utkání mezi Anglií a Ruskem, které skončilo nerozhodně 1:1, je Slovensko po prvním hracím dnu ve skupině na poslední příčce. Slovákům ztráta bodu může v konečném účtování chybět.

"Je nám opravdu líto, co se stalo. Chtěli jsme vyjít vstříc našim fotbalistům a jejich rodinným příslušníkům. Nabídli jsme jim let den před zápasem, který organizoval Slovenský fotbalový svaz. Protože však chtěli letět v den zápasu, byla jim nabídnuta možnost odletu prostřednictvím jiné organizace. Nemůžeme za to, že se tento let neuskutečnil. Přesto nás tato situace mrzí," dodal k celé situaci prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články