Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hamšík: Je to první slovenské vítězství, to se nezapomíná

Lille – Největší hvězda slovenského týmu Marek Hamšík rozhodla výstavním gólem o důležitém vítězství 2:1 nad Ruskem. Šlo o historicky první zisk tří bodů Slováků na mistrovství Evropy, záložníka Neapole tak o to více těší dobrý kolektivní výkon.

Marek Hamšík slaví gól proti Rusku
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

Marek Hamšík se v zápase s Rusy poprvé ozval ve 32. minutě, kdy přesným pasem našel rozběhlého Vladimíra Weisse, který následně otevřel skóre zápasu. "Víme, že máme silné hráče do protiútoků, na tom je založené naše mužstvo," komentoval záložník Neapole úvodní branku, která padla právě po rychlém výpadu.

Pod druhý gól, který se ukázal být rozhodujícím, se už podepsal sám výstřední středopolař a šlo o trefu výstavní. "Vlado (Vladimír Weiss, poz. red.) mě viděl, a tak jsme si to rychle rozehráli. Nikdo u mě nebyl, já si udělal dobrou kličku a přesně jsem to trefil, takže z toho byl opravdu pěkný gól," byl spokojený strůjce důležité branky.

Hamšík, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, však nechce vítězství připisovat pouze sobě. "Byl to kolektivní výkon, takže klobouk dolů, že jsme zabojovali a výhru nakonec ubránili. Škoda, že jsme trochu přestali hrát v druhém poločase, ve kterém jsme už jen vyloženě bránili," vzpomíná Hamšík na tlak Rusů, který nakonec vyvrcholil snižujícím gólem Glušakova.

Slováci výhru nakonec uhájili a zapsali se do historie. "Je to první slovenské vítězství na mistrovství Evropy, to se nezapomíná. Získali jsme důležité tři body a uvidíme, jak zítra dopadne Anglie. Vše je stále otevřené a my se budeme snažit o postup ze skupiny," věří svému týmu Hamšík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Slovensko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články