Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Gólman Lloris: Když někdo vyhraje Euro, tak si ten titul zaslouží

Paříž – Francouzský gólman Hugo Lloris je zklamaný z prohry s Portugalskem 0:1 ve finále mistrovství Evropy. Zároveň si však myslí, že jeho tým ukázal vůli a může stavět na základech, které vybudoval. "Jsem hodně zklamaný, teď to nemohu vidět jinak. Ale je to i tak velmi pozitivní zkušenost," řekl devětadvacetiletý brankář Tottenhamu.

Hugo Lloris
zdroj: Reuters

Lloris se domnívá, že Portugalci měli hodně velkou výhodu v tom, že semifinále s Walesem hráli už o den dříve. "V nastavení jsme už byli unavení, jeden den méně na regeneraci dělal rozdíl, to jsme tak nějak tušili. Nicméně čekal jsem, že tímhle způsobem hry uspějeme," řekl kapitán týmu.

Jeho Les Bleus podle něj nehráli špatně, vytvořili si během utkání řadu příležitostí, z nichž asi největší byly šance Griezmanna a Gignaca. "Utkání se vyvíjelo poměrně dobře. Nevím, co se stalo, ale ten poslední krok jsme udělat nezvládli. Portugalci nám náš plán zmařili, přitom tímhle způsobem hráli během celého turnaje. A podařilo se jim to znovu," uvedl smutně.

To však podle Llorise neznamená, že by Portugalcům titul nepatřil. "Pokud někdo Euro vyhrál, znamená to, že si titul mistrů Evropy zaslouží. A Portugalci mistry jsou. Gratuluji jim. Je vidět, že to, jak hráli, mělo účinnost. Musíme jim pogratulovat," sdělil brankář, který se vytáhl hned s několika perfektními zákroky. Na Éderovu střelu však neměl. Naopak jeho protihráči Rui Patríciovi ze Sportingu Lisabon vyšlo vše.

Přesto Lloris vidí pozitiva, zejména v základech, které může Francie díky úspěšnému tažení letošním ME budovat. "To je do budoucna hodně důležité, protože to je tým plný mladých hráčů. Ale neznamená to, že nejsem frustrovaný. Bude těžké to všechno strávit," prohlásil Lloris.

Fotbal podle něj dokáže být krásný i velmi krutý zároveň. "Tohle je ta jeho odvrácená tvář," řekl někdejší gólman Lyonu a Nice. "Když jste na hřišti, myslíte jen na to být úspěšný. Měli jsme pozitivní výsledky, prožili krásné věci, bylo to jedno velké dobrodružství. Celý turnaj jsme dělali velké věci. Doufám, že na nás jsou Francouzi hrdí. Dali jsme do toho všechno, jako už dlouho ne," doplnil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články