Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Giroud: Od první minuty jsme hráli ve špičkové formě

Paříž - Fotbalisté Francie se radovali, že v nedělním čtvrtfinále mistrovství Evropy s nováčkem Islandem (5:2) podali nejlepší dosavadní výkon na domácím šampionátu. Nyní už se soustředí na semifinálového soupeře Německo, které je podle trenéra Didiera Deschampse nejlepším týmem světa.

Olivier Giroud po zápase s Islandem
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

"Byl to náš nejlepší výkon na turnaji. Podařilo se nám vstřelit spoustu gólů a bylo důležité, že jsme na rozdíl od minulých utkání otevřeli skóre brzy. Hodně jsme se na Island připravovali, znali jsme jejich přednosti i slabiny," řekl záložník West Hamu Payet.

"Zvykli jsme si na špatné vstupy do zápasů, ale dokázali jsme to změnit. Teď v tom musíme pokračovat. Od první minuty jsme hráli ve špičkové formě a byli jsme chladnokrevní v zakončení," doplnil útočník Arsenalu Giroud, jenž se prosadil i ve druhém poločase.

Deschamps své hráče chválil. "Ze zápasu si můžeme odnést mnoho pozitiv. Nebylo to snadné, ale v prvním poločase jsme udělali vše, co bylo třeba. Po přestávce jsme trochu polevili. Girouda a Koscielnyho jsem stáhnul, protože jsem je chtěl ochránit. Hrozil jim karetní trest a bylo by opravdu hloupé o ně přijít v takovém zápase," uvedl Deschamps.

Francouzi se mezi nejlepší čtyři celky kontinentu probojovali poprvé od roku 2000. Německo v boji o finále vyzvou ve čtvrtek v Marseille. "Němci jsou bezpochyby nejlepší, přestože měli ve čtvrtfinále s Itálií občas potíže. Ale jsme v semifinále a uděláme maximum proti nejlepšímu týmu nejen v Evropě, ale i na světě," prohlásil Deschamps.

"Bude to úplně jiný zápas. Jsou to úřadující mistři světa a semifinále velkých turnajů hrají často. Chceme se jim pomstít za čtvrtfinálové vyřazení na světovém šampionátu. Už jsme je dokázali porazit v listopadové přípravě, ale tohle bude samozřejmě jiné," doplnil Giroud.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články