Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Gebre Selassie: Výsledek zastíní všechno

Toulouse – S netradiční pozicí v záloze se popasoval statečně. Silnou levou stranu španělského národního týmu společně s Kadeřábkem víceméně eliminoval. Český fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie však i přesto musel nakonec zkousnout hořkou porážku. Piqueho hlavička tři minuty před koncem rozhodla o vítězství obhájců titulu.

Gebre Selassie a Alba v souboji o míč
zdroj: REUTERS/Albert Gea Livepic

"Už jsme si říkal, že to dokážeme uhrát až do konce. Proto je velké zklamání, že se to nakonec nepovedlo," řekl po utkání novinářům Gebre Selassie. "Celý zápas jsme bojovali, i se štěstím to zvládali, ale nakonec z toho není ani bod. Výsledek zastíní všechno," litoval.

Ani prohra 0:1 však podle něj nic nemění na plánech českého týmu v boji o postup ze skupiny. "Pozice teď není ideální, ale není to ani žádná katastrofa. Skóre nemáme nijak hrozivé a je všechno otevřené. Musíme zvládnout další zápas s Chorvatskem," dodal Gebre Selassie. Ten jako pravý bek nastoupil nezvykle na kraji zálohy.

"Věděli jsme, že Španělé mají levou stranu hodně ofenzivní, stahuje se tam Iniesta a hlavně levý bek Alba tam nabíhá. Mým úkolem bylo se s ním stahovat a pomáhat Pavlu Kadeřábkovi, aby tam nebyl přečíslený. A pochopitelně, když bude šance, tak podpořit útok," popisoval Gebre Selassie pokyny trenéra Pavla Vrby.

Spolupráce Gebre Selassie a Kadeřábka fungovala velmi dobře, přesto Alba několikrát zahrozil. "Je to dobrý hráč, ale má hlavně super spoluhráče, takže mu stačí naběhnout a dostane míč, jaký potřebuje. Proto mu nejde zabránit úplně ve všem," pokračoval hráč bundesligových Brém.

Inkasovaný gól už sledoval z lavičky náhradníků, když těsně předtím ho nahradil Josef Šural. "Už asi osm minut předtím jsme začali s trenérem řešit střídání. Začínal jsem cítit, že to není ideální. Proto jsem říkal, že bude lepší, aby tam přišel někdo čerstvější," uznal devětadvacetiletý obránce.

Mrzelo ho i to, že se neujala některá z českých šancí. Především po jeho sklepnutí byla před Kadeřábkem prázdná branka, ale Cesc Fábregas na poslední chvíli situaci zachránil. "Vracel jsem to před bránu a škoda, že se Fábregas jednou rozhodl, že také bude bránit," dodal Gebre Selassie s hořkým úsměvem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články