Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Francie zachránila výhru nad Kamerunem v závěru, Švédsko gól nedalo

Malmö (Švédsko) – Největší hvězda odpočívala, týmu se nedařilo. Švédsko v přípravě na blížící se mistrovství Evropy bez Zlatana Ibrahimoviče uhrálo v Malmö pouze bezbrankovou remízu se Slovinskem. Pořadatelská země šampionátu Francie porazila v Nantes gólem z 90. minuty Kamerun 3:2.

Švéd Mikael Lustig (vlevo) v hlavičkovém souboji s Rokem Kronaveterem ze Slovinska
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Petter Arvidson

Trenér Erik Hamrén nechal dva týdny před začátkem šampionátu čtyřiatřicetiletého kanonýra odpočívat kvůli problémům s lýtkovým svalem. Švédy čeká před startem Eura ještě 5. června přípravný duel s Walesem. Do té doby by měl být hvězdný útočník opět v pořádku. Slovinsko na finálový turnaj nepostoupilo.

V Nantes padly tři branky už do poločasu. Na vedoucí gól Matuidiho Kamerunci rychle odpověděli, ale v 41. minutě poslal domácí tým znovu do vedení střelou z voleje Giroud.

Po změně stran Francouzi neproměnili několik slibných šancí a po vyrovnání Choupo-Motinga v 88. minutě se už zdálo, že o vítězství přijdou, ale Payetův přímý kop jim zachránil letošní stoprocentní bilanci. Francie vyhrála i třetí přípravný zápas, v březnu zvítězila nad Ruskem i Nizozemskem a pokaždé přitom rovněž dostala dva góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články