Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Francie chce vyhrát skupinu. Deschamps očekává se Švýcary otevřenou partii

Lille – Francie má před duelem se Švýcarskem jediný cíl: vyhrát skupinu. Přesto zřejmě dojde v základní sestavě favorizovaných domácích k mnohým změnám. Podle trenéra Didiera Deschampse je to určeno i povahou protivníka, který na rozdíl od Rumunska a Albánie nebude sázet jen na defenzivu.

Didier Deschamps se svými svěřenci
zdroj: Reuters

"Všichni moji hráči jsou připraveni, ale je několik kritérií, která jsou třeba zvážit. Musím vybrat takový tým, abychom skončili ve skupině první. To je náš cíl," prohlásil kouč.

Útočník Giroud a záložník Kanté jsou v karetním ohrožení, dá se proto očekávat, že místo nich kouč nasadí do ofenzivy jiné hráče. Do úvahy přichází například Gignac.

Francii zatím se šesti body patří v tabulce první příčka, Švýcarsko je o dva body zpět. Domácím tedy stačí ke splnění cíle remíza. "Proti Švýcarsku bychom měli mít více svobody," odhadl Deschamps. "Hrát proti ultradefenzivním celkům je složité. Švýcarsko má tým, který chce hrát fotbal, takže by to mohla být otevřená partie," uvedl v předvečer zápasu Deschamps.

Francie narazila na Švýcary i na mistrovství světa v Brazílii a dokázala zvítězit vysoko 5:2. Deschampsův protějšek Vladimir Petkovic se do minulosti obracet nehodlá. "Určitě nedychtíme po odplatě. Soustřeďujeme se na přítomnost," zdůraznil.

"Nemyslím si, že Francie může být na sto procent klidná. Mohou o první místo přijít a uděláme vše proto, abychom na něj dosáhli my na úkor favorita skupiny a možná celého mistrovství," řekl Petkovic.

Uzavřený trénink v obležení

Předzápasový trénink Francouzů se nekonal na Stade Pierre Mauroy, který bude hostit zítřejší duel, ale v tréninkovém areálu menšího Městského stadionu. Ten byl už několik desítek minut před příjezdem francouzských reprezentantů obsypán davy fanoušků, dychtivých vidět své hrdiny.

Domácí fotbalisté přišli na tréninkovou plochu s malým zpožděním. Bez delších zahřívacích úkonů začali s týmovými hrami a bagem. Po patnácti minutách se zpustil silný liják, což ovšem příliš neodradilo početné skupinky fanoušků. Francouzští fotbalisté poutají pozornost, oficiální trénink si nenechalo ujít přes deset televizních štábů a několik desítek novinářů.

Zdroj
ČT sport, UEFA.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články