Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalovou nudu ukončil Éder. Itálie díky němu porazila Švédsko a slaví postup

Toulouse (Francie) – Po domácí Francii je znám druhý tým, jenž si s jistotou zahraje osmifinále mistrovství Evropy. Stali se jím Italové. Squadře azzuře postup a vítězství 1:0 nad Švédskem vystřelil útočník Éder. To Seveřanům, kteří za celý turnaj ještě nevystřelili na branku, se nejlepší šestnáctka vzdálila.

Ital Giorgio Chiellini v hlavičkovém souboji se Zlatanem Ibrahimovicem
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Na hrotu se sice opět proháněla největší hvězda Ibrahimovic. Ovšem ani na druhý pokus se Švédům nepodařilo prolomit velké trápení, s kterým se zatím na Euru potýkají. Už sto osmdesát minut nevystřelili na branku soupeře, což byl jeden z hlavních důvodů, proč si po remíze s Iry, za kterou děkují vlastní brance, připsali na své konto porážku.

Ani Italové ve střetnutí nezářili. Až do osmaosmdesáté minuty pouze jednou vystřelili na branku a jejich nejvýraznější moment byla nastřelená tyčka po hlavičce Parola. Pak však přišla jedna akce, která změnila vývoj do té doby nudné podívané.

Chielini hodil dlouhý aut na střídajícího Zazu, který ho sklepl na útočného parťáka Édera. Ten si míč navedl na střed šestnáctky a trefil se přesně k tyči. Brankář Isaksson se sice snažil skokem pohromu odvrátit, jenže se mu nepodařilo ránu vytěsnit mimo.

Italové v ten moment mohli slavit a ještě větší radost v jejich kruhu započala po závěrečném hvizdu, jelikož vítězství v součtu s cenným triumfem na Belgií znamenalo postup mezi nejlepších šestnáct celků. Naopak Švédům se postup hodně vzdálil a musí uspět v závěrečném střetnutí s favorizovanou Belgií.

"Hráli jsme velmi dobře a vítězství jsem si zasloužili," uvedl italský trenér Antonio Conte. "Byl to těžký zápas, soupeř nám nedal nic zadarmo, ale my jsme také z žádného boje neustoupili a teď už můžeme pomalu myslet na vyřazovací část," dodal kouč.

Jeho svěřenci díky výhře prodloužili také svoji výbornou bilanci, když už v dvanácti zápasech za sebou neprohráli a čtyřikrát v řadě nedostali ani branku.

"Byl to velký boj a Italové v něm byli efektivnější. Hráli jsme disciplinovaně, ale v poslední chvíli nám zápas utekl mezi prsty. Teď musíme vyhrát poslední zápas," řekl švédský obránce Andreas Granqvist.

Itálie - Švédsko 1:0 (0:0)

Branka: 88. Éder. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth - Bognar, Farkas (všichni Maď.). ŽK: De Rossi, Buffon - Olsson. Diváci: 29 600.

Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Giaccherini, De Rossi (74. Motta), Parolo, Florenzi (85. Sturaro) - Éder, Pellé (60. Zaza). Trenér: Conte.

Švédsko: Isaksson - Johansson, Lindelöf, Granqvist, Olsson - Larsson, Källström, Ekdal (79. Lewicki), Forsberg (79. Durmaz) - Ibrahimovic, Guidetti (85. Berg). Trenér: Hamrén.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články