Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Fotbalisty nepotěšilo, že jim los přidělil opět Turecko

Paříž - Čeští fotbalisté nebyli příliš nadšeni z losu mistrovství Evropy v příštím roce, který jim přidělil obhájce trofeje Španěly, Turky a Chorvaty. Reprezentanti považují základní skupinu D za hodně obtížnou a nepotěšilo je hlavně přidělení soupeře z nedávné kvalifikace Turecka.
 

Los ME 2016 zařadil Česko do skupiny D
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

"Skupina je to velice těžká, ale tím, že jsme šli ze třetího koše, jsme s tím museli počítat. Všechno jsou to tradiční týmy s obrovskou kvalitou a nečeká nás nic jednoduchého," řekl brankář Arsenalu Petr Čech. "Je to asi nejtěžší skupina, jak to mohlo dopadnout. Skupina smrti? Myslím, že k tomuhle přirovnání to asi nemá daleko," uvedl liberecký záložník David Pavelka.
 
Češi před rokem v kvalifikaci o ME zvítězili na půdě Turecka 2:1, letos v říjnu s ním doma prohráli 0:2 a proti výběru Fatiha Terima také uzavřou skupinu na šampionátu. "Asi nikdo z nás si Turky nepřál, protože jsme s nimi už hráli v kvalifikaci. Může být výhoda, že je známe, ale oni zase znají nás," uvedl gólman Basileje Tomáš Vaclík. "Je to škoda, protože jsem chtěl hrát s někým, s kým jsme v poslední době nehráli," řekl plzeňský záložník Daniel Kolář.

Ze Španělů jde pořád velký strach

Hráči se shodli, že úvodní protivník Španělsko bude jasným favoritem skupiny, přestože svěřenci Vicenteho del Bosqueho už nejsou tím evropským a světovým suverénem z let 2008 až 2012. "Jsou velký favorit, i když poslední dobou nemají takovou formu, jakou mívali," podotkl Kolář, s nímž souhlasil i Vaclík.

"Španělé už asi nejsou tak dominantní jako v době své zlaté generace okolo Iniesty a Xaviho, ale pořád z nich musí jít strach, protože hráče mají na špičkové úrovni. Bude hodně záležet na tom, jestli jim turnaj sedne," přemítal šestadvacetiletý gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Vrba: Začínat proti Španělům považuji za výhodu

Pozor na hvězdami vyšperkovaný kádr Chorvatů
 
Silným protivníkem s velkými individualitami však podle českých fotbalistů bude také Chorvatsko se záložníky Ivanem Rakitičem z Barcelony, Lukou Modričem z Realu Madrid či útočníkem Mariem Mandžukičem z Juventusu Turín. "O Chorvatech se možná tolik nemluví, ale pro mě to je také absolutní špička. Mají velké individuality ze špičkových klubů a pro každého budou velmi nepříjemní," prohlásil útočník David Lafata.

"Jména jako Mandžukič, Modrič a Rakitič mluví za všechno. Když jde takový tým do vedení, ještě mu narostou křídla," doplnil další sparťan Ladislav Krejčí.
 
Reprezentanti se shodli, že na Euru mohou z těžké skupiny postoupit

"Hraje se až na konci sezony a bude záležet na momentální formě. Bylo by zbytečné předem skládat zbraně. Navíc pro fanoušky je to atraktivní," uvedl Čech.

"Asi tam nepojedeme s tím, že bychom se po třech zápasech vrátili zase domů, určitě budeme chtít postoupit dál. Španělé budou favorit skupiny a my tři si to asi rozdáme o druhé místo," dodal záložník Herthy Berlín Vladimír Darida.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články