Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Favorizovaná Belgie začne turnaj duelem s nenápadnou Itálií

Lyon/Paříž - Belgičtí fotbalisté přijeli jako tým s nejlepším hodnocením v žebříčku, a tuto pozici nyní chtějí potvrdit v utkání s Itálií. Obě mužstva se na turnaji ovšem musí vypořádat s absencemi - na belgické straně chybí Vincent Kompany, na té italské například Marco Verratti. Přímý přenos utkání sledujte od 20:30 na ČT sport a našem webu.

Andrea Barzagli
zdroj: ČTK/ZUMA/VW Pics

Belgičané jsou favoritem utkání i proto, že v listopadovém přípravném utkání Itálii porazili 3:1. "Není pochyb o tom, že Belgie je favoritem. Je to velmi talentovaný tým. Fenomenální generace. Ale rozhoduje se na hřišti a ne na papíře. My chceme ukázat svou sílu," řekl italský trenér Antonio Conte.

Belgie sice patří mezi hlavní favority turnaje, situaci jí ale zkomplikovala zranění důležitých defenzivních hráčů. Přišla především o kapitána Vincenta Kompanyho či Nicolase Lombaertse, kteří měli patřit do základní sestavy. Slabší defenzivu by měli Belgičané nahradit ofenzivou, která dává v průměru přes dva góly na utkání.

Také Itálie se musela vypořádat s absencemi, zejména v záloze, kde chybějí Verratti, Marchisio nebo Montolivo. Trenér Conte tak přišel o kreativní hráče, o to více bude spoléhat na útočníky. "Myslím, že nám to hodně zkomplikují. Mají také velkou kvalitu," řekl belgický záložník Mousa Dembélé. "Raději bych hrál s Itálií až poslední zápas ve skupině. Začínat s ní bude těžké," uvedl trenér Marc Wilmots.

Itálie jako první na turnaji nevyužije možnost předzápasového tréninku v dějišti duelu. Místo toho pocestuje do Lyonu až v den utkání a na poslední trénink zůstane v Montpellieru. Italská média spekulují o tom, že je to ze strachu, aby Belgie nezjistila připravovanou taktiku.

Předpokládané sestavy:

Belgie: Courtois - Denayer, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen - Nainggolan, Witsel - Mertens, De Bruyne, Hazard - Lukaku.

Itálie: Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Candreva, De Rossi, Motta, Giaccherini, Darrmian - Pelle, Zaza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články