Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Favority nejsme. Nebyli jsme ale ani v roce 2008 a 2010, hodnotí Piqué

Madrid – Do Francie přijíždí v pozici vítězů posledních dvou evropských šampionátů, kteří můžou dokonat hattrick. Podle Gerarda Piquého ale fotbalisté Španělska na šampionátu mezi hlavní favority patřit nebudou. Stoper Barcelony zároveň uklidňoval situaci po prohře v generálce s Gruzií, kterou považuje za náhodu.

Gerard Piqué
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Mariscal

"Vyhrát třetí Euro za sebou by bylo něco unikátního, ale nejsme favorité. Prohra s Gruzií byla náhoda, ale také ukázala, že Francie nebo Německo mohou být lepší než my. Ale nebyli jsme favorité ani na Euru 2008 a na mistrovství světa 2010," řekl Piqué.

Podle něj je zbytečné se dlouho zabývat senzační porážkou s outsiderem Gruzií. "Ze sta takových zápasů prohrajete jeden a zrovna se to stalo teď. Musíme to akceptovat, zjistit, kde jsme udělali chyby, a posunout se dál," upozornil devětadvacetiletý hráč.

"Chápu, že taková porážka vzbudí mnoho diskusí a kritiky. Začínáme Euro v pondělí a výhra nad Českou republikou by všechno změnila a lidé by zase byli optimističtí," doplnil Piqué, jehož tým ve skupině D ještě narazí na Turecko a Chorvatsko.

S "La Roja" slavil zlato na MS 2010 i na Euru o dva roky později, ale zažil i španělský výbuch na předloňském světovém šampionátu v Brazílii, kde svěřenci Vicenteho del Bosqueho skončili už ve skupině.

"Sport už tisíckrát ukázal, že šampioni nikdy nejsou věční. Nejtěžší je vítězství obhájit. Ve Španělsku jsme si zvykli, že vyhráváme ve všech sportech, a když to přestalo, všichni se divili, co se děje," prohlásil Piqué.

"Je to ve světě úplně normální věc. Ve sportu vyhráváte, ale i prohráváte, což lidi nechápou. Vítězství se u nás stalo normou, přitom před 20 lety jsme nevyhráli vůbec nic. Takže bychom měli vidět obě strany mince," dodal rodák z Barcelony a odchovanec katalánského klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články