Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Dřeli jsme a teď vyhrajeme, věří kouč Portugalska Santos

Paříž – Trenér Fernando Santos je přesvědčen, že Portugalsko je ve finále mistrovství Evropy oprávněně. Uvedl, že důvěra realizačního týmu a hráčů je na nejvyšší úrovni. "Tvrdě jsme dřeli. Portugalsko vyhraje," řekl sebejistě. Přímý přenos finále ME sledujte na ČT sport a našem webu od 20:00. Komentují Jaromír Bosák a Martin Hyský.

Trenér Portugalska Fernando Santos a Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

Už před turnajem sdělil, že Euro bude mít podle něj čtyři kandidáty na titul. Vedle Portugalska také obhájce titulu Španělsko, mistry světa z Německa a tým Francie. "Protože hraje doma," uvedl. A tým Didiera Deschampse ve finále nakonec je. "Les Bleus mají mnoho pozitivních vlastností, ale dominovat budeme my," dodal Santos.

Z předvedené hry Portugalska na tomto šampionátu je spokojený. "Hráči pracovali na maximum, bylo to dobré. Jsme lepší s balonem, máme více důvěry, to mě těší," řekl kouč, jehož týmu napomohl nový herní systém turnaje.

Renato Sanches a Pepe
zdroj: Reuters

Portugalsko totiž na úvod ME remizovalo s Islandem (1:1), následně hrálo bez branek s Rakouskem a základní skupinu zakončilo Santosovo mužstvo přestřelkou 3:3 s Maďarskem. Nad Chorvatskem zvítězili Portugalci v osmifinále 1:0 až gólem ze 117. minuty, s Polskem postoupili po penaltách a nad Walesem už konečně vyhráli v základní hrací době 2:0 góly Ronalda a Naniho. "Čím více jsme šli turnajem dopředu, tím více jsme si navzájem věřili. A to je nejdůležitější," pronesl Santos.

Nešetřil slovy chvály pro svého dnešního soupeře. "Jejich hráči jsou velmi talentovaní. Tým začal s konkrétním herním plánem, ten pak změnil. Jako s Německem ale proti nám hrát nebudou. Budou chtít držet míč a presovat. Budeme se na to snažit zareagovat tím nejlepším možným způsobem," uvedl Santos k utkání, které bude i velkým střetnutím dvou hvězd: Cristiana Ronalda a Antoine Griezmanna.

Kouč Fernando Santos
zdroj: Isifa

V sestavě by Santos neměl postrádat obránce Pepého. Stoper Realu Madrid stihl vyléčit zraněný stehenní sval a v sobotu trénoval. "Jsem zpět. Doufám, že hrát budu," řekl Pepe. "A pokud dám gól, bude to ještě lepší," dodal.

Francie má prý skvělé mužstvo. "Všichni jeho hráči jsou vysoce kvalitní. Proti Griezmannovi jsem hrál ve Španělsku při několika příležitostech. Není moc velký, ale vždy ví, kam se postavit, kam míří míč. Je pro Francii hodně důležitý, ale my ten tým musíme brát jako celek," uvedl Pepé.

Je nám líto, video expirovalo.
Francie a Portugalsko se připravují na finále Eura

Portugalsko ještě titul mistrů Evropy nikdy nezískalo. Jeho největším úspěchem je druhé místo z domácího ME 2004, kdy jej porazilo ve finále Řecko. "Jsou to jen čísla. Mně statistiky nevadí. Nám zbývá udělat poslední krok. A my budeme psát novou kapitolu v historii," řekl Santos. Francie vyhrála mistrovství Evropy v letech 1984 a 2000. "A po šestnácti letech se to bude opakovat," řekl bývalý excelentní francouzský útočník Thierry Henry.

Finálové utkání odřídí anglický sudí Mark Clattenburg, který už pískal finále posledního ročníku Ligy mistrů. "Píská na nejvyšší úrovni, o jeho způsob řízení hry nemáme obavy. Budeme tomu chtít přispět i svou hrou," doplnil Santos.

Zdroj
ČT sport, L'Equipe

Hlavní zprávy

Nejčtenější články