Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Deschamps: Očekávám velmi těžké utkání

Lyon - Pořadatelskou Francii čeká osmifinálový duel proti Irsku a trenér Didier Deschamps mírní přílišná očekávání domácích fanoušků, kteří už vidí své miláčky v dalším kole vyřazovací části. Dosavadní výkony soupeře na evropském šampionátu ocenil. Poukázal především na silný týmový duch a přímočarý styl svěřenců Martina O´Neilla.

Didier Deschamps
zdroj: Reuters

Kouč fotbalistů ze země galského kohouta se během tiskové konference rozpovídal také o dalších kvalitách osmifinálového protivníka. Zdůraznil, že Irové, jež sází na množství centrů do pokutového území, mají ve svém středu i hráče, kteří jsou schopni podržet míč a bavit diváky atraktivním fotbalem.

"Irové jsou příkladem tvrdě pracujícího týmu na obou stranách hřiště. Obdivuji jejich týmového ducha. Vím, že budou připraveni bojovat jeden za druhého. Proto očekávám velmi těžké utkání," uvedl lodivod Les Bleus.

Sedmačtyřicetiletý kouč si uvědomuje, že fotbalisté z Ostrovů nepostoupili do vyřazovací části náhodou. "Většinu kádru tvoří hráči působící v Premier League. Whelan, Hoolahan, Brady, McCarthy nebo Shane Long prokazují dlouhodobě konzistentní výkonnost," pokračoval Deschamps.

Pracovníci sdělovacích prostředků pochopitelně nezapomněli připomenout ani památný duel z roku 2009, kdy Henryho ruka rozhodla o vyřazení Irska v baráži o světový šampionát. "Je to část historie. Nyní je třeba napsat novou kapitolu. Nemůžete změnit něco, co se stalo v minulosti. Můžete však změnit to, co se stane zítra," dodal francouzský trenér.

Zdroj
Irish Independent

Hlavní zprávy

Nejčtenější články