Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Deschamps: Neudělali jsme tady zatím vše na 100 %, ale kdo také ano

Marseille (Francie) - Domácí Francie zatím na šampionátu vše stíhá až na poslední chvíli. Platilo to o úvodním vítězství nad Rumunskem, stejná situace nastala i v duelu s Albánií. Až branka střídajícího Antoina Griezmanna rozhodla. Právě rozhodnutí vynechat Griezmanna ze základní jedenáctky přitom bylo od francouzského kouče Didiera Deschampse překvapivým tahem.

Didier Deschamps se svým týmem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Albánská branka byla pro Francouze dlouho zakletá. Až v poslední minutě zlomil odpor outsidera náhradník Antoine Griezmann, v šesté minutě nastavení pak přidal pojistku Dimitri Payet. "Byli dobře organizovaní, výborně bránili. Stejně jako v předchozím zápase jsme museli urvat výhru v posledních okamžicích. To je teď naše síla a musíme v tom pokračovat," prohlásil střídající útočník André-Pierre Gignac.

Podle Payeta "Les Bleus" už nějakou dobu umí rozhodovat až v závěrečných minutách. "Není to nic nového. Od březnového utkání s Nizozemskem ukazujeme, že dokážeme vyhrávat zápasy až v závěru. Jen musíme být trpěliví," konstatoval záložník West Hamu.

Didier Deschamps: "V prvním poločase to bylo upracované, ale pak jsme do zápasu dali hodně úsilí a ukázali, že můžeme na konci rozhodnout. Stává se to zvykem, ale já bych byl radši, kdybychom dali branku dřív."

Payeta chválil i Deschamps. "Je stabilnější, vždycky má co nabídnout a má velké sebevědomí. Teď i víc bojuje v situacích jeden na jednoho. Možná mu chvíli trvalo, než naplno ukázal, co v něm je. Už jsem říkal, že ho nechám zmrazit, aby si udržel výkonnost na téhle úrovni," dodal.

Deschamps překvapil zahajovací jedenáctkou, když jen mezi náhradníky nechal duo Pogba, Griezmann. První po změně stran domácí hru oživil, druhý byl nakonec hlavním hrdinou. "U Pogby to bylo taktické rozhodnutí, když jsme viděli sestavu Albánie. S jejich systémem jsme potřebovali dva defenzivní záložníky, Paul má jiné atributy," vysvětlil Deschamps. "O Griezmannovi vím, že je velmi dobrým žolíkem. Odehrál půlhodinu a byl rozdílovým hráčem, i když chápu, že by s Pogbou raději nastoupili od začátku," dodal.

Spokojený byl pochopitelně s tím, že se jeho tým už na závěr skupiny nemusí stresovat. "Máme šest bodů, kvalifikovali jsme se, i když jsme samozřejmě vše neudělali na sto procent. Jestli tady ale někdo takový je, tak mi o něm prosím povězte," uzavřel Deschamps.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články