Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Deschamps: Nejsem slepý, vím, že se musíme zlepšit

Lille – Francouzi po vyrovnané bitvě a bezbrankové remíze se Švýcarskem uhájili první místo ve skupině a kráčí se vztyčenou hlavou vstříc osmifinále domácího evropského šampionátu. Byť hra i s pozměněnou sestavou měla své trhliny. Trenér Didier Deschamps přiznal, že proti Les Bleus stál silný soupeř. Koncentrovaný v obraně a velmi dobrý při hře s míčem.

Didier Deschamps
zdroj: Reuters

Hostující tým měl převahu v držení míče 59 ku 41 procentům a zvítězil i v počtu přihrávek (498:355). "Měli jsme dobré šance, dvakrát jsme trefili břevno. Ale proti nám stál dobrý soupeř. Naším cílem bylo udržet první místo ve skupině, a to se nám povedlo. Já i hráči doufáme, že budeme ve hře dominovat. Nejsem slepý, vím, že se musíme zlepšit. Ale máme teď týden čas," konstatoval Deschamps. "Švýcaři byli lepší na míči po celý zápas," dodal.

Francouzský trenér si po celý turnaj stěžoval na stav hracích ploch. Nejvíce asi po minulém zápase s Albánií. Ani v Lille to nebylo zdaleka ideální, hráči často klouzali a míč nepříjemně odskakoval. Pomohla tomu i přeháňka před zápasem. "Byl to ale o něco lepší trávník než v Marseille," okomentoval Deschamps.

Zvláště v prvním poločase měla Francie výraznou převahu v počtu rohových kopů. "Byli na tom velmi dobře fyzicky. Jsou vysocí a v šestnáctce se jich pohybovalo deset," popsal francouzský trenér důvody neúspěchu při standardních situacích.

"V prvním poločase jsme byli velmi silní, vytvořili jsme si mnoho šancí. Po přestávce jsme je nechali více hrát a nechali jim příliš prostoru. Celkově vzato jsme ale odehráli dobrý zápas a jsme se svým výkonem spokojeni," poznamenal Paul Pogba.

Silným protivníkem byl i švýcarský brankář Yann Sommer, který čelil čtyřem střelám, a i se štěstím zabránil gólu. Dvakrát mu pomohla branková konstrukce. "Ano, byl to muž zápasu. Hrál velmi dobře, chytil mnoho šancí," podotkl Deschamps.

Pro celou Francii to byl klíčový zápas. První místo zajistilo utkání v neděli v Lyonu – tedy přesně tak, jak si Francouzi přáli. "Bylo velmi důležité skončit na prvním místě. Čeká nás dlouhý týden," připomněl Deschamps. Jedním z možných oponentů je i český tým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články