Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Del Bosque: Itálie byla prostě lepší. Španělská éra však vyřazením nekončí

Paříž – Po výprasku na mistrovství světa před dvěma lety měl pro Španělsko být evropský šampionát ideálním místem na nápravu. Vítězové posledních dvou Eur však opět zklamali, když jejich cestu zastavili už v osmifinále Italové. Přesto se podle trenéra Vicenteho Del Bosqueho dominantní éra "La Roja" neuzavřela a brzy přijdou další úspěchy.

Zklamaní Andrés Iniesta
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

"Nemyslím si, že naše éra skončila. Máme spoustu dobrých fotbalistů, španělská mládežnická struktura je silná, stejné je to i s kluby," řekl Del Bosque. "S naším stylem fotbalu můžeme pokračovat mnoho let a dosáhnout velkých věcí," doplnil pětašedesátiletý kouč.

Španělé letos chtěli napravit kolaps z MS v Brazílii, kde skončili už ve skupině, a jako první v historii vyhrát evropský šampionát potřetí za sebou. Po slibných úvodních triumfech nad Českou republikou (1:0) a Tureckem (3:0) však přišlo první klopýtnutí v podobě porážky 1:2 s Chorvatskem, která Del Bosqueho týmu přidělila do osmifinále silnou Itálii.

"Byli jsme na turnaj dobře připraveni. Odehráli jsme ve skupině dva slušné zápasy, ale gól od Chorvatů v poslední minutě nás ranil," přiznal Del Bosque.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Itálie - Španělsko

V repríze finále minulého Eura po většinu času dominovali hráči "Azzurri". Španělé, které držel především výborný brankář David de Gea, začali opravdu hrát až v závěrečné dvacetiminutovce. Ta ale zase patřila bezchybnému italskému gólmanovi Gianluigimu Buffonovi.

"V první půli jsme byli trochu bojácní. Neměli jsme sebevědomí a odhodlání. Ve druhém poločase jsme víc riskovali, měli i nějaké šance, ale vyrovnat se nám nepodařilo," zhodnotil Del Bosque.

"Ale nemůžete pochybovat o naší touze a hladu po vítězství. Někdy je soupeř prostě lepší a to byl případ Itálie. Sice nehráli žádný krásný fotbal, ale byli dobří ve vzduchu, fyzicky silní a velmi nebezpeční," přidal bývalý kouč Realu Madrid.

Zatím neví, zda bude na reprezentační lavičce i na startu kvalifikace o postup na MS 2018. "Neříkám ano, ani ne. Nejdřív si musím promluvit s šéfem asociace. Musíme udělat to nejlepší pro španělský fotbal. Ale jeho zlatá éra zase začne," věřil Del Bosque, který vede národní tým od roku 2008.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články