Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Debutanti Eura proti sobě: Wales jde v osmifinále na Severní Irsko

Paříž -  Na tým Walesu, jedno z největších překvapení letošního mistrovství Evropy, jde ze třetího místa ve skupině Severní Irsko. Jeho tuhou defenzivu bude chtít v pařížském Parku princů překonat gólové duo Bale - Ramsey, které Walesu zařídilo první místo ve skupinové fázi Eura. Přímý přenos sledujte na ČT sport a našem webu od 17:30, utkání komentují Jaromír Bosák a Martin Hyský.

Slavící Gareth Bale
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Velšský tým okolo hvězdného útočníka Garetha Balea vyhrál základní skupinu před Anglií, Slovenskem a Ruskem a s šesti góly je společně s Maďarskem nejproduktivnějším celkem turnaje.

Severní Irsko v silné konkurenci porazilo Ukrajinu a vybojovalo třetí místo za Německem a Polskem. Ve skupinové fázi nicméně vyprodukovalo nejméně střel (17) a mělo i nejnižší průměrné držení míče (28,5 procent).

Mužstvo trenéra Michaela O'Neilla ale naposledy Wales zdolalo v roce 1980, z posledních 15 zápasů však prohrálo jen dva (s Polskem a Německem ve skupině) a nikdy nedostalo víc než jeden gól.

"Navzájem se známe a bude to utkání v britském stylu. Mají podobného ducha a také tvrdě pracují, možná hrají defenzivněji než my, takže je bude těžké zlomit. Pokud dokážeme zopakovat výkon proti Rusku (3:0), budeme mít velkou šanci," řekl Bale.

Se třemi zásahy je nejdražší hráč světa nejlepším střelcem turnaje společně se Španělem Álvarem Moratou. Trenéři obou celků mají před duelem alespoň klidnou hlavu co se absencí týče - jejich týmy jsou kompletní.

Šance na postup do čtvrtfinále podle redakce ctsport.cz: Wales 60 % – Severní Irsko 40 %

Předpokládané sestavy:

Wales: Hennessey - Chester, A. Williams, Davies - Gunter, Allen, Ledley, Ramsey, Taylor - Bale, Vokes.

Severní Irsko: McGovern - Hughes, McAuley, Cathcart, J. Evans - Ward, C. Evans, Davis, Norwood, Dallas - Washington.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články