Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dáváme do toho vše, litovat nebudeme ničeho, řekl Deschamps před finále

Paříž – Euforie a důvěra. Opory francouzské reprezentace Hugo Lloris a Bacary Sagna jasně pojmenovaly dva stěžejní faktory, které převládají v týmu "Modrých" před nedělním finále mistrovství Evropy s Portugalskem. Na palebnou sílu Cristiana Ronalda prý budou připraveni a chtějí, aby na ně byl národ hrdý a šťastný zároveň. "Děláme to na sto procent," řekl trenér Didier Deschamps.

Didier Deschamps
zdroj: imago sportfotodienst

Podle Deschampse neexistuje nic jiného než výhra. "Tuhle příležitost musíme rozhodnout, aniž bychom přemýšleli, co by se stalo, kdyby tomu tak nebylo," řekl kouč Francie. Přiznal, že pro něj i jeho svěřence bude završení měsíčního turnaje velkým adrenalinem.

Deschamps si zároveň myslí, že do přípravy na boj o titul dal jeho výběr, co bylo v jeho silách. "Když člověk ví, že udělal všechno pro úspěch, nemá pak čeho litovat," uvedl na tiskové konferenci.

Hugo Lloris
zdroj: Reuters

"Chceme pouze vítězství, nic jiného," řekl gólman Hugo Lloris. "Cestou do finále nás bude provázet euforie z vítězství v semifinále nad Německem," dodal. Podle Llorise je potřeba dokončit to, co na domácí půdě Francouzi započali. "Tady se počítá už jen výhra," zdůraznil.

Podle obránce Bacaryho Sagny je důležité, aby měl celý tým radost z toho, co na trávníku předvádí. "To především," řekl.

Pokud tomu tak bude, nemusí se prý Francie bát ani nebezpečných výpadů portugalské hvězdy Cristiana Ronalda. "Ano, samozřejmě, je to výjimečný hráč. Ale to mě stejně nevyděsí," řekl vážně Sagna. "V celém týmu panuje absolutní důvěra a skvělé klima," doplnil Lloris.

Gólman si stejně jako Deschamps a Griezmann myslí, že případné vítězství Francie by dodalo obyvatelstvu tolik potřebnou porci alespoň momentální pohody, které se mu po listopadových teroristických útocích a kvůli souvisejícím bezpečnostním obavám nedostává. "Francouzi tohle potřebují a sport tu moc má," řekl Lloris.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články