Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Darida: Máme to pořád ve svých rukách

Toulouse – Vladimír Darida mohl být po utkání s obhájci evropského titulu oslavovaným hrdinou. V nastaveném čase měl na kopačce senzační vyrovnání, ale střelu z hranice penaltového puntíku nedokázal umístit. Brankář David de Gea míč bez větších potíží vyrazil. Záložník berlínské Herthy však z úvodní prohry nedělá tragédii a burcuje tým do dalších zápasů.

Španěl Álvaro Morata se snaží utéct Vladimíru Daridovi
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Záložník Vladimír Darida neměl daleko k tomu, aby vstřelil svůj nejdůležitější gól v kariéře. Těsně před závěrečným hvizdem úvodního utkání českých fotbalistů proti Španělsku si ve vápně počkal na zpětnou přihrávku Krejčího, ale ve velké šanci nedokázal prostřelit brankáře De Geu.

"Zpracoval jsem si balon trochu hůř, než jsem chtěl. Zůstal mi trošku mezi nohama. Pak jsem chtěl mířit na přední tyč nějak nahoru, ale bohužel jsem trefil zrovna prostředek branky. Gólman měl v tu chvíli zrovna volný výhled, takže to dobře viděl a mohl to chytit," řekl Darida novinářům.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Česko

Přiznal, že o zmíněné šanci bude ještě nějakou dobu přemýšlet. "Samozřejmě to budu mít v hlavě, večer ještě určitě, ale od zítřka už musím začít myslet na něco jiného. Pořád nás čekají dva zápasy, máme to pořád ve svých rukách. Teď pro nás bude hodně důležitý zápas proti Chorvatsku. Musíme se co nejlíp připravit, rychle zregenerovat a dát do toho zase vše," doplnil záložník Herthy Berlín.

Mrzelo ho, že český celek inkasoval v 87. minutě. "Je to nepříjemné, dostat takhle gól pár minut před koncem. Měli jsme do té doby samozřejmě i štěstí, ale hráli jsme v defenzivě dobře. Španělsko se svou kvalitou dostalo do pár šancí, podržel nás Petr (Čech, pozn. redakce). Je to škoda, že nás pak takhle ztrestali. Bod by byl hodně plusový," prohlásil pětadvacetiletý odchovanec Viktorie Plzeň.

Hluboký defenzivní blok, kterým se národní tým během utkání prezentoval, byl podle něj zvolen správně. "Koukali jsme na ostatní zápasy a Španělsko i proti týmům, které se snažily presovat, se z těch těžkých situací dokázalo dobře dostat. A pak chodili do ještě otevřenější obrany. Zkusili jsme to takhle, i přesto jsme tam měli dvě tři šance. Proti Španělsku musíte být efektivnější a dát ze šancí aspoň jeden gól. Jinak je to proti takovému týmu těžké," dodal Darida.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články