Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chorvaté vyhlížejí čtvrtfinále. Musí porazit Ronalda a spol.

Lens - Fotbalisté Chorvatska budou chtít i v osmifinále mistrovství Evropy udržet sérii deseti zápasů bez porážky. V cestě jim stojí Portugalci s Cristianem Ronaldem, který může dorovnat gólový rekord Francouze Michela Platiniho. Přímý přenos sledujte od 20:30 na ČT sport a našem webu, komentují Vlastimil Vlášek a Luděk Zelenka.

Ivan Perišič rozhodl o výhře nad Španělskem
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

Chorvaté ovládli skupinu před obhájci titulu Španěly, Tureckem i Českem. S Portugalskem však balkánský tým prohrál všechny tři předchozí duely při skóre 0:6.

"V této fázi není lehkých soupeřů, ale my máme zřejmě nejtěžšího. Ale už jsme se úspěšně dostali z nejobtížnější skupiny, takže nám nebude chybět sebevědomí ani proti Portugalsku. Respektujeme soupeře, ale věříme ve své kvality, kolektiv a charakter," prohlásil chorvatský kouč Ante Čačič. Soupeři se utkali na Euru v roce 1996, kdy Portugalsko zvítězilo 3:0.

Současný portugalský tým postoupili až ze třetí pozice po remízách s Islandem, Rakouskem i Maďarskem a na turnaji svými výkony zatím vůbec nepřesvědčil. "Čeká nás velmi dobrý tým s výbornými hráči a šance jsou 50 na 50. Ne každý dokáže porazit Španělsko. Bude to proti nim těžké, ale známe svou sílu," řekl portugalský kapitán Cristiano Ronaldo.

Hvězdný útočník Realu Madrid dvěma góly proti Maďarsku protrhl střeleckou smůlu a stal se prvním hráčem, který skóroval na čtyřech ME. Pokud se opěvovaný kanonýr trefí i proti Chorvatsku, dorovná devátým gólem na závěrečných turnajích rekord Francouze Michela Platiniho.

Chorvaté se budou muset opět obejít bez zraněného Modriče, jinak také spoluhráče Ronalda a Pepeho z Realu Madrid. Trenér Čačič do základní sestavy nejspíš nezařadí ani Mandžukiče, toho však kvůli výkonům.

Šance na postup do čtvrtfinále podle redakce ctsport.cz: Chorvatsko 70 % – Portugalsko 30 %

Předpokládané sestavy:

Chorvatsko: Subašič - Srna, Čorluka, Jedvaj, Vrsaljko - Rog, Badelj - Perišič, Rakitič, Pjaca - N. Kalinič.

Portugalsko: Patrício - Vierinha, Pepe, R. Carvalho, Eliseu - Gomes, W. Carvalho, Moutinho, Mario - Nani, Ronaldo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články