Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chiellini: Fanoušci už sní o titulu, ale pořád musíme zůstat na zemi

Paříž – Obránce Giorgio Chiellini mírní před pondělním osmifinále evropského šampionátu se Španělskem očekávání italských fanoušků. Podle jednatřicetiletého obránce turínského Juventusu jsou obhájci titulu pro výběr trenéra Antonia Conteho strašákem.

Ital Giorgio Chiellini v hlavičkovém souboji se Zlatanem Ibrahimovicem
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Itálie nad Španělskem už pět zápasů za sebou nevyhrála. Před čtyřmi roky s ním ve skupině na ME remizovala 1:1 a ve finále poté prohrála 0:4. Na šampionátu v roce 2008 sice ve čtvrtfinále uhrála bezbrankovou remízu, ale penaltový rozstřel ovládli reprezentanti La Roja.

"Španělsko je naším strašákem od roku 2008, kdy začali všechno vyhrávat. Tehdy ve Vídni to byl vyrovnaný zápas, bylo málo šancí a v pondělí to bude stejné," citovala agentura Reuters Chiellinho. K finálovému debaklu před čtyřmi lety se příliš vracet nechtěl. "To byl jediný zápas, kdy to nebyl boj," pokračoval. 

Squadra Azzura naráží na svěřence Vicente Del Bosqueho už v prvním zápase vyřazovací části, což obránce italského týmu příliš netěší. "Podle mě je škoda, že se potkáme už v osmifinále. Ale tak to chodí, některé zápasy jsou náročnější, některé ne," uvedl Chiellini.

Itálie postoupila do osmifinále z prvního místa ve skupině před Belgií, Irskem a Švédskem, přestože jí před turnajem fanoušci nevěřili. "Teď každý říká, že věří v úspěch. Ale na začátku nám nikdo nevěřil. Fanoušci už sní o titulu a je skvělé, že jsme jim k tomu dali šanci, ale pořád musíme být opatrní a zůstat na zemi," dodal stoper Juventusu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články