Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Česko má vše. Musíme začít nadšeně, říká Del Bosque

Toulouse (Francie) - Trenér španělských fotbalistů Vicente del Bosque přirovnal hru českého týmu, s nímž obhájci titulu v pondělí vstoupí do evropského šampionátu, k dalším dvěma soupeřům ve skupině Chorvatsku a Turecku. Stále ještě zvažuje, zda nasadí do branky zkušeného Ikera Casillase nebo Davida de Geu, který čelí podezření ze zapletení do sexuální aféry spojené se znásilněním. Stoper Sergio Ramos odmítl, že by tato situace nějakým způsobem ovlivnila atmosféru okolo španělských fotbalistů. Přímý přenos utkání startuje na ČT sport a našem webu zítra od 14:00.

Vicente del Bosque se svými svěřenci
zdroj: Reuters

"Česko je velmi dobrý tým. Má úplně všechno, má individuálně výborně vybavené hráče. Řekl bych, že jsou podobní Chorvatsku i Turecku. Mohl bych o nich říct totéž," uvedl Del Bosque v dějišti pondělního utkání Toulouse.

Jeho tým v generálce na Euro prohrál s Gruzií 0:1, a i proto se na vstup do turnaje hodně koncentruje. "Máme veliký respekt k prvnímu zápasu. I když to tak nevypadá, jsem 48, 24 hodin před utkáním vždy nervózní. Musíme se všichni soustředit, abychom dobře začali. Musíme být nervózní, abychom věděli, jak důležitý je první zápas. Musíme začít nadšeně," doplnil Del Bosque.

Kdo ve španělské brance?

Bývalý trenér Realu Madrid stále neprozradil, kdo nastoupí v brance. Podle všeho ještě není rozhodnutý. "Jsou to věci, o kterých musíme hodně přemýšlet. Ale přemýšlíme nad celou základní sestavou, nejen brankářem. Mění se to během přípravy, soustředění. Uvidíme, jaké bude zítra rozhodnutí," uvedl Del Bosque.

Podezření z De Geovy účasti v sexuální aféře ale nehraje při trenérově rozhodování roli. "Ne. Spoléháme na schopnosti našeho hráče. Pokud by nepodával dobré výkony, teprve pak podnikneme nějaké opatření. Teď nemáme žádný problém," uvedl Del Bosque.

Andrés Iniesta:

"Občas jsme na šampionátech první zápas prohráli a potom jsme triumfovali. Občas jsme zase první zápas vyhráli a titul z toho nebyl. Na tom prvním zápase zase tolik nezáleží. Samozřejmě je ale důležitý. Nemůžeme být klidní, musíme do toho dát všechno. Chceme uspět, abychom byli do dalších zápasů klidnější. Samozřejmě budeme chtít vyhrát."

Kauza podle Ramose nemá na tým negativní vliv, ba naopak je mužstvo více semknuté. "Ano, ta zpráva byla nepříjemná, protože se týká kolegy z týmu, ale my všichni ho podporujeme. Teď už se ale soustředíme sami na sebe, už o tom tématu nechceme mluvit. Chceme, aby už pro nás začal šampionát, a pokusíme se obhájit titul," řekl Ramos.

"Ta aféra s námi neudělala nic. V týmu je skvělá nálada. Samozřejmě, když je nějaký problém, tak to přitáhne pozornost. Týká se to našeho kolegy, ale není to nic, co se týká sportu. Myslím, že se nás to tolik nedotklo, protože máme skvělý tým," dodal stoper Realu Madrid.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články