Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi si naposledy zatrénovali v Tours a těší se na Španěly

Tours – První zápas českých fotbalistů se blíží. Duel se Španělskem je čeká již v pondělí, Češi tak pilují taktiku a většina hráčů už se nemůže dočkat, až pro ně Euro vypukne. Čeští hráči si naposledy před přeletem zatrénovali v "domácím" Tours a v neděli je čeká přesun do dějiště utkání v Toulouse. 

Čeští reprezentanti vyhlíží na tréninku lepší zítřky
zdroj: ČTK/PA/ autor: David Tanecek

"Už se všichni těšíme, až se tam přesuneme, až to vypukne. Je to docela dlouhé před tím prvním zápasem. Ta natěšenost je znát," řekl útočník David Lafata. "Už je to dlouhé ty tréninky. Z psychické stránky cítím, že už bych chtěl, aby to už začalo. Tréninků bylo hrozně moc, je to zbytečně dlouhé. Až zítra přiletíme do Toulouse, asi na nás dolehne ta atmosféra. Tady to zatím moc nežije, nejsou tu nikde plakáty," dodal stoper Tomáš Sivok.

Poslední trénink před nedělním přesunem do Toulouse se nesl v pohodové náladě. V dobrém rozpoložení byl i trenér Pavel Vrba, který v legraci naznačil úder pěstí tiskovému mluvčímu Ondřeji Lípovi a pak ho chytil do "kravaty". "To máte záběr, co?" řekl kouč s úsměvem směrem k fotografům a novinářům, kteří měli přístup na prvních patnáct minut tréninku.

V Tours panovalo o deset stupňů chladnější počasí než při středečním příjezdu týmu. Kapitán Tomáš Rosický kvůli tomu -  jako jediný - vyběhl na trávník s dlouhými kalhotami. Po úvodním kolečku a rozcvičení se šestice Theodor Gebre Selassie, David Limberský, Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí, Vladimír Darida a Jaroslav Plašil na chvíli oddělila od zbytku týmu a pilovala přihrávky.

"Pilovali jsme zase standardky, pak už jsme se připravovali na Španěly. Intenzita byla nižší než v minulých dnech. Dneska už jen lehce, už se to blíží," podotkl Lafata.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti absolvovali lehčí dopolední trénink a těší se na Španěly

Češi by raději Francii

Hráči v pátek večer sledovali zahajovací zápas Eura, který vyhrála Francie nad Rumunskem gólem z 89. minuty 2:1. "Masérny byly prázdné, všichni byli u televize. Říkali jsme si, že bychom chtěli dostat raději Francouze než ty Španěly. Čekali jsme, že Francie nastoupí velkým tlakem a oni bránili od půlky. Bylo vidět, že taky byli nervózní, zatímco pro Španěly jsou tyhle zápasy taková rutina," porovnal Sivok.

Do Toulouse mužstvo odletí v neděli po obědě. "Myslím, že nás čeká dnes odpoledne ještě další video a zítra, až tam přiletíme, večer asi taky," uvedl Sivok. "V Besikatasi jsme měli video jednou týdně před zápasem 10 minut a to ještě někdy, tady minimálně 45 minut až hodinku denně. Ale zase na Španěly se hezky kouká. V tom sále to jenom hučí a říkáme si: 'Ty brďo, co tam budeme dělat'," dodal Sivok s úsměvem. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články