Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Češi byli ve fandění nejlepší i díky mexické vlně

Toulouse – Před utkáním českého týmu proti Španělsku panovala v Toulouse přátelská atmosféra a oba fanouškovské tábory se zasloužily o bezproblémový předzápasový program v okolí stadionu. V průběhu zápasu byli čeští fanoušci dokonce hlasitější, když zvítězili v hlasitosti, a navrch přidali i mexickou vlnu.

Čeští fanoušci na Euru
zdroj: ČTK autor: Taneček David

V Tours, kde národní tým během šampionátu sídlí, není příliš patrné, že by probíhalo Euro, ale po přejezdu do Toulouse už na reprezentanty naplno dýchla atmosféra turnaje. Město v jihozápadní části Francie bylo vyzdobeno českými a španělskými vlajkami a fanoušci jej začali zaplňovat už den před zápasem. Příjezd soupeřova týmu na trénink sledoval zaplněný most, vedle nějž stadion leží.

Také v den zápasu se oba tábory příznivců promísily a měnily si dresy i šály. Vše probíhalo ve velmi přátelské náladě a nikomu nevadilo, že co chvíli se ze zamračené oblohy spustil déšť. Auto vyzdobené českou vlajkou zastavilo na přechodu před skupinkou španělských fanoušků a řidič jim zamával, opodál zase příznivci týmu z Pyrenejského poloostrova pobaveně skandovali pokřiky "Češi" a "Kdo neskáče, není Čech".

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští fanoušci na zápase se Španělskem

Zatímco v ulicích města měli převahu Španělé, kteří to do Toulouse mají kousek, na stadionu pro více než 33 tisíc diváků spíše dominovalo šest až sedm tisíc českých příznivců. Do varu je už dlouhé minuty před výkopem dostával spíkr Jiří Pelnář, který vedle reprezentačních zápasů moderuje i duely Plzně.

Příznivci týmu Pavla Vrby o dva decibely vyhráli soutěž v hlasitosti fandění a po půlhodině se jim na první pokus povedlo rozjet mexickou vlnu po celém stadionu, do které se zapojili i Španělé na opačné straně hlediště. Celá aréna pak tleskala do rytmu písně Vysoký jalovec. Dobrá nálada českým divákům vydržela až do 87. minuty, kdy rozhodl o výhře favorita 1:0 Gerard Piqué. Přesto po zápase hráčům poděkovali.

"Oba tábory fanoušků byly naprosto skvělé. Jak čeští, tak španělští fanoušci přijeli kvůli fotbalu, a ne kvůli jiným věcem, jako se prát. Chtěl bych jim poděkovat," řekl trenér Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články