Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Češi budou na ME bydlet ve vnitrozemí, čeká je život na zámku

Praha - Česká fotbalová reprezentace je jednou z pěti zemí, které si za základní tábor pro mistrovství Evropy vybraly vnitrozemí Francie. Podobně se zachovaly také Slovensko, Severní Irsko, Island a Německo. Ostatní země umístily svá sídla na pobřeží či do hlavního města Paříže.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby se usadí v Tours, odkud to mají téměř stejně daleko do všech tří měst, kde sehrají zápasy základní skupiny. Mezi Tours, Toulouse, St. Etienne a Lens nacestují dohromady zhruba 2880 kilometrů, což je řadí na desáté místo mezi 24 účastníky.

Nejméně cestování čeká na Rumunsko, které díky losu sehraje dva zápasy v Paříži. I proto se hráči ubytují v Orry-la-ville na severu Paříže. Jediný delší výjezd je tak čeká do Lyonu, který je 500 kilometrů daleko.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi budou během Eura bydlet na zámku v Tours

Naopak tři týmy během základních skupin nacestují přes pět tisíc kilometrů. Nejvíce Albánie, která si za sídlo vybrala Perros-Guirec v Bretani a na duely v Lens, Marseille a Lyonu urazí 5600 kilometrů. Na strategickou polohu svého tábora nehledělo ani Švýcarsko, které si vybralo jižně položený Montpellier, ačkoli všechny tři zápasy sehraje v severní části Francie.

Nejblíže českému týmu se usadí Švédsko s Polskem, jejichž tábory leží na pobřeží 270 kilometrů od Tours. Ze soupeřů v základní skupině je nejblíže Španělsko, to si vybralo ostrov Ile de Ré na západním pobřeží Francie. Chorvatsko se usídlí na severním pobřeží v Normandii a Turecko na jihu poblíž Marseille.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články