Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

BLOG Moniky Čuhelové: O fejetonech

Když mi v lednu Pavel Čapek oznámil, že jedu do Francie, jásala jsem. Ale čím víc se to blížilo, tím větší nervozita na mě padala. Moje první Euro a hned "výlet" na 35 dní!

Monika Čuhelová s kameramanem Martinem
zdroj: ČT sport autor: Monika Čuhelová

Má náplň práce se dá popsat snadno: holka na telefonu. Kolegové zavolají a já točím. Tu trénink českého týmu, tu rozhovory, fanoušky, vlajky po městě. Asi nejvíc času ale trávím v autě. Dostala jsem totiž důležitý úkol. Natočit sérii fejetonů z různých koutů Francie. Téma? Prý co si vymyslím.

Háček byl ale v tom, že stejný úkol dostal i kolega Honza Šmíd, a jeho fejetony z francouzských měst s fotbalovou stopou jsou parádní. Aby ne, vždyť tu žije 10 let! A tak jsem si řekla, že si nasadím baretku (tu Honza nemá), a ty moje výtvory prostě o fotbale nebudou. No co, jsem ženská, mně to projde!

Každé ze 17 měst, které s kameramanem Martinem navštívíme, něco symbolizuje, je něčím známé, proslulé... Paříž - romantické město, Saint Tropez - město četníků... A tak se v mých fejetonech dozvíte nejen to, jak to tam během Eura žije, ale navíc vám čeští reprezentanti prozradí, co je pro ně největší romantika nebo jak vyjednávají s četníky, když dostanou pokutu.

Jasně, můžeme zítra dostat bůra od Španělů (což se samozřejmě nestane) a vy pak budete v televizi sledovat vysmáté fotbalisty, jak mluví o tom, kolik času tráví u zrcadla (Vichy - město kosmetiky). Ale já se prostě rozhodla, že tady během Eura udržím dobrou náladu bez ohledu výsledky. Tak mi držte palce. A našim samozřejmě taky!

PS: Hádejte, který z hráčů se na Silvestra převlékl za vlka, kdo si rád zpívá Karla Gotta nebo kdo by si na sebe nikdy nevzal růžová tanga! :)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články