Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Belgie potřebuje napravit úvodní zaváhání, v cestě stojí Irsko

Bordeaux (Francie) – Vstup do šampionátu jim vůbec nevyšel. Jedni z největších favoritů na celkový triumf Belgičané se v zápase proti Itálii nedokázali prosadit a v tabulce zůstávají poslední bez bodu. Druhý celek žebříčku FIFA bude mít šanci na reparát v sobotním zápase s Irskem. Svěřenci Martina O'Neilla na úvod skupiny E remizovali 1:1 se Švédskem a myslí na premiérovou výhru nad Belgií po 50 letech. Přímý přenos utkání s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 14:30.

Zklamaní fotbalisté Belgie
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Za výkon proti Itálii byli kritizováni útočník Romelu Lukaku či záložníci Eden Hazard a Kevin De Bruyne. I reprezentační trenér Marc Wilmots uznal, že opory mohly hrát lépe.

"Už jsme překonali zklamání z porážky a plně se soustředíme na Irsko. Máme prostor na zlepšení, ale to neznamená, že s Itálií bylo všechno špatně. Viděl jsem hodně důvodů k optimismu, na to nezapomínejme," uvedl Wilmots.

Belgičané s Iry neprohráli od přípravy v květnu 1966, ale na Euru zvítězili naposled před 16 lety, kdy zdolali 2:1 Švédsko. "Irsko možná nemá takový zvuk jako Itálie, ale je to také silný tým. Nesmíme je podcenit a je třeba brát sobotní utkání vážně," uvedl útočník Michy Batshuayi, který by na hrotu mohl dostat přednost před Lukakuem.

Irsko sice nad Švédskem vedlo po trefě Wese Hoolahana, ale ve druhém poločase si stoper Ciaran Clark smolně srazil do vlastní branky centr Zlatana Ibrahimovice. Ostrovní výběr čeká dlouho nejen na výhru nad Belgií, ale i na evropském šampionátu. Naposled na ME porazil v roce 1988 Anglii.

"Po losu turnaje Belgičané nepředpokládali, že ve skupině skončí hůř než na druhém místě. Takže proti nám vyrukují v plné polní," řekl trenér O'Neill. "Mají opravdu výborné individuality a záleží, jak budou hrát jako tým. Musíme být silní a jistí na míči," dodal severoirský kouč, jemuž pravděpodobně bude chybět zraněný útočník Jonathan Walters.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Irsko - Švédsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články