Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bale vs. Hamšík. Wales chce utnout úspěšnost Slováků

Bordeaux (Francie) – Těžká zkouška hned na začátek. Slovenská reprezentace zažívá premiérovou účast na Euru, ale hned v prvním utkání proti ní stojí těžký soupeř – Wales s nejdražším hráčem světa v sestavě Garethem Balem. I Velšané jsou nicméně na ME poprvé. Podaří se mančaftu Jána Kozáka ukořistit body? Přímý přenos sledujte na ČT sport a našem webu od 17:25.

Slavící slovenští fotbalisté
zdroj: AP autor: Sergei Grits

Slováci se s Walesem dosud střetli pouze dvakrát v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2008. Slovensko doma prohrálo 2:5, v Cardiffu ale zvítězilo 5:1. Podobný výsledek by si mužstvo kolem Marka Hamšíka jistě přálo i tentokrát. Jenže Wales má v sestavě Balea, který v kvalifikaci vstřelil sedm z jedenácti gólů a na další dva přihrál. Pro Slovensko naopak hovoří forma - drží sérii osm zápasů bez porážky, v přípravě senzačně vyhrálo proti Německu (3:1).

V kádru Slovenska, které v žebříčku FIFA aktuálně drží 24. pozici, tedy o dvě místa lépe než Wales, by se mohlo představit hned pět hráčů z české ligy - Ďuriš, Kozáčik a Hrošovský z Plzně, jablonecký Greguš a nová posila Slavie Švento. Nejistý start v obraně má ze zranění se dostávající Hubočan, na druhé straně bude nejspíš absentovat Vaughan.

Je nám líto, video expirovalo.
Slováci se připravují na hvězdného Balea a věří v um Hamšíka

Od Kozáka se velká překvapení v sestavě nečekají. Bránu bude střežit Kozáčik, obranu řídit Škrtel, proti němuž nastoupí ve velšské záloze spoluhráč z Liverpoolu Allen. Chybět nebude ani zmíněný Hamšík s Kuckou a Weissem a na hrotu Ďuriš. Výběr Chrise Colemana bude vedle Balea spoléhat na opory v podobě gólmana Hennesseyh, Williamse a Chestera v obraně. V záloze pak budou operovat opory červených draků Ramsey s Allenem.

Předpokládané sestavy:

Wales: Hennessey - Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor - Ramsey, Allen, King - Bale - Robson-Kanu.

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Švento - Kucka, Hrošovský - Mak, Hamšík, Weiss - Ďuriš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články