Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bale: Byl to můj nejlepší výkon ve velšském dresu

Toulouse - Za nejlepší v kariéře označil svůj výkon z utkání s Ruskem Gareth Bale. Hvězda Walesu byla ústředním aktérem utkání a jeho souhra s Aaronem Ramseym mohla fanoušky týmu velmi těšit. Wales se šesti body vyhrál skupinu B a v osmifinále může teoreticky narazit i na Čechy.

Gareth Bale
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Je to neuvěřitelné a sen pro nás všechny. Je úžasné, jakým způsobem jsme to dokázali," řekl Bale. "Byl to pravděpodobně nejlepší výkon, který jsem zažil od chvíle, co jsem tady. A tak skvělá podpora od fanoušků," přidal hráč, který za Wales od roku 2006 odehrál 58 utkání.

Bale v 67. minutě uzavřel zblízka stav na konečných 3:0 a s třemi góly se posunul do čela tabulky střelců Eura. Už v úvodní dvacetiminutovce se prosadili Aaron Ramsey a Neil Taylor. "Začali jsme velmi dobře a od prvních minut jsme necítili skoro žádnou nervozitu. Hodně jsme si věřili a první místo ve skupině? Co víc si můžete přát," prohlásil. "Řekli jsme, že tady nechceme být do počtu, ale vyhrát skupinu. Nemůžeme udělat víc. Nyní se těšíme na dalšího soupeře," dodal.

Velšany chválil i trenér Chris Coleman. "Výhra je pro nás velkolepá, ale výkon je ještě sladší než body. Hráči byli stateční a také s míčem ukázali vše, co umějí. To se nám proti Anglii nedařilo," připomněl Coleman předchozí porážku 1:2 s britským rivalem. "To, že jsme se dokázali vzpamatovat ze zklamání z obdrženého gólu v poslední minutě, ukazuje jednotu, sílu i zkušenost našeho týmu. Už před zápasem s Ruskem jsem nepochyboval, že dokážeme podat dobrý výkon. Ale nesmíme se nechat unést a musíme dál pracovat," doplnil kapitán a stoper Ashley Williams.

Coleman věří, že Wales může na šampionátu ve Francii dojít daleko. "Tohle není konec turnaje, mužstvo je na cestě za dalšími úspěchy. Jsem rád, že se svým trenérským týmem mohu být u toho," uvedl šestačtyřicetiletý kouč, který o soupeři pro osmifinále nepřemýšlí. Může se přitom utkat i s českou reprezentací. "Respektujeme každého, a když hrajeme takhle, tak nevím, proč bychom se měli někoho bát," dodal Coleman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články