Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Až na Rosického jsou Češi fit. Vrba už ví, kým kapitána proti Turkům nahradí

Lens – Všichni čeští fotbalisté až na kapitána Tomáše Rosického jsou podle trenéra Pavla Vrby v pořádku. V utkání s Tureckem se chystá udělat několik změn. Očekává otevřený ofenzivní zápas, který se bude lišit od předchozích klání v kvalifikaci. Duel začíná v Lens v úterý od 21:00. Sledujte přímý přenos na ČT sport nebo našem webu.

Pavel Vrba
zdroj: Reuters

"Kromě Tomáše (Rosického) jsou všichni hráči v pořádku," ujistil Vrba. O jeho nástupci má jasno, ale jméno prozradit nechtěl. "Neváhal jsem, byl jsem rozhodnutý hned," přiznal český trenér. Vrba také naznačil, že nezůstane u jedné změny, konkrétnější ale nebyl.

Bez Rosického se musel tým obejít téměř rok od jeho zranění vloni v červnu v utkání na Islandu. Český celek bez něj vyhrál na podzim tři z posledních čtyř kvalifikačních zápasů. "Myslím, že ve spoustě utkání kvalifikace jsme dokázali hrát bez Tomáše, tak doufám, že to bude i tentokrát," doplnil Vrba.

Češi a Turci se už nemají moc čím překvapit

Češi a Turci se na šampionát kvalifikovali ze stejné skupiny. V obou případech neuspěli domácí. Nejdříve Češi vyhráli v Turecku 2:1, poté v Praze podlehli 0:2. "Známe se velmi dobře. Bude to zápas, který bude naladěn na to, že oba budeme chtít vyhrát. My jsme bránili v Turecku, naopak oni v Praze, tentokrát to bude asi jiné," zdůraznil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi kvůli mokru nemohli na tréninku do vápna, Vrba už má náhradu za Rosického

Postupových variant je několik. Více čtěte zde. Češi budou mít k postupu v případě výhry velmi blízko, za určitých okolností jim může stačit i remíza. Turecku nemusí stačit velmi pravděpodobně ani jednogólové vítězství. "Musejí hrát ofenzivně, určitě budou hrát hodně dopředu," odhadl Vrba turecký přístup.

Vrba opět zdůraznil, že los Čechům nepřál. "Máme strašně těžkou skupinu. Hrát proti Španělsku a Chorvatsku je těžké, oba budou patřit k velkým favoritům turnaje." Nelze však podle něj porovnávat sílu Turecka podle poměření výsledků zápasů s favority. "Kvalifikace ukázala, že oba manšafty jsou vyrovnané, budou rozhodovat drobnosti," zdůraznil. "Pokud se podíváte na poslední zápasy kvalifikace, vyhráli všechna přátelská utkání před mistrovstvím Evropy. Mnoho změn jsem neviděl," dodal Vrba.

"Známe se velmi dobře. Bude to zápas, který bude naladěn na to, že oba budeme chtít vyhrát. My jsme bránili v Turecku, naopak oni v Praze, tentokrát to bude asi jiné," zdůraznil Vrba.

A koho by si přál Vrba v případě postupu do osmifinále jako příštího soupeře? Možných kandidátů je hned několik, z toho tři velmoci: Anglie, Itálie nebo Francie. "Přiznám se, že hrát s Francií by pro nás bylo velmi zajímavé," přiznal Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články