Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Löw: Gomez už nemusel být dvě minuty na hřišti

Lvov - Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw připustil, že ve chvíli, kdy Mario Gomez zařídil jediný gól duelu mistrovství Evropy s Portugalskem, už neměl být dvě minuty na hřišti. Střídání se ale kvůli čtvrtému rozhodčímu pozdrželo. "Chtěli jsme ho už o dvě minuty dříve vystřídat, protože Mario odvedl hodně práce a byl často v soubojích s Pepem, tak jsme chtěli na hřiště poslat čerstvou sílu v podobě Mira Kloseho. Jenže se čtvrtým rozhodčím to někdy bývá těžké, takže se to hned nepovedlo. Naštěstí," řekl Löw.

Joachim Löw
zdroj: GettyImages

Gomez se však nakonec stal hrdinou, když v 73. minutě hlavou zařídil jediný gól zápasu. Löw ho za odměnu nechal na hřišti ještě dalších šest minut. "Věděl jsem, že se chystá střídání, ale věřil jsem, že ještě přijde poslední šance. A přišla. Centr prodloužil někdo z obránců přímo na mojí hlavu, pak už to nebylo tak těžké," popsal útočník Bayernu Mnichov.

Löw rovněž připustil, že utkání nepobralo na kráse, což byl důsledek důležitosti duelu. "Úvodní zápas turnaje je tak trochu jako start ve formuli 1, jen bez zahřívacího kola. Jede se hned na plné obrátky a musíte být stoprocentně připraveni, abyste nepřišli o své pozice. Navíc to nesmíte přepálit, abyste nevyletěli z dráhy. A ještě k tomu ta výhra Dánů, která vytvořila ještě větší tlak na oba týmy," hodnotil Löw.

Výhra Dánů ho prý překvapila, ale zároveň nepotěšila. "Byl bych raději, kdyby Dánové uhráli remízu, protože takhle jsou Nizozemci zády u zdi a budou hrát o život. O to víc bude náš zápas brizantní," dodal Löw.

Portugalci doplatili i na to, že se neprosadila jejich největší hvězda Cristiano Ronaldo. "Každý ví o jeho kvalitě, proto jsme se na něj soustředili, a povedlo se nám ho naprosto eliminovat. Byla to skvělá práce celého týmu," chválil německý bek Jeremy Boateng, který měl bránění kanonýra Realu Madrid na starosti. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články