Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karoch: Baroš je nejlepší varianta, alternativou je Rezek

Praha - Základní skupiny fotbalového Eura jsou odehrány a do čtvrtfinále se překvapivě probojovala i česká reprezentace. Co si o probíhajícím šampionátu, Barošovi v základní sestavě a taktice na Portugalce myslí spolukomentátor Pavel Karoch, prozradil na chatu České televize. 

Pavel Karoch
zdroj: ČT4 autor: Štěpán Janda

S průběhem šampionátu je Karoch nad míru spokojený, a to nejen díky až překvapivě dobrým výsledkům českého týmu. "Euro fachčí super, hraje se až na výjimky útočně, padá dost gólů, diváci si to užívají, takže bezva," říká spolukomentátor České televize.

Za největší zklamání Eura považuje jednoznačně Holanďany, kteří neuhráli ve skupině ani bod a s ostudou se vracejí domů. Kritice podrobil zejména Arjena Robbena. "Robben je skvělý hráč, jenže je čitelný a dá se na něj postavit bránění, což se dělo, a pokud mu mužstvo posílá až 50 % míčů do útoku a spoléhá na něj, tak se ocitá ve slepé uličce," říká Karoch.

Baroš má respekt soupeřů

Naopak ale hájí často kritizovaného Milana Baroše, útočnou jedničku Michala Bílka, který se zatím do historie šampionátu zapsal především jako nejvíce faulující hráč. "Já si opravdu myslím, že zatím je to nejpraktičtější varianta. Má respekt od soupeřů, proto ho minimálně zdvojují a pracuje tak tím, že vytváří prostor, pro ostatní. On je jediný dynamický útočník, kterého máme. A ostatní nemají jasně lepší formu, pro mě je např. alternativa typologicky Rezek," vysvětluje Karoch.

Pavel Karoch také odsuzuje chování fanoušků, kteří vyjadřují svůj nesouhlas s nasazením Milana Baroše pískotem na tribunách. "Bohužel, pokud myšlení fanoušků aktivně převezme názory bulváru, je to tragédie v podobě pískání na vlastní hráče na Euru. Pro mě je to dlouhodobě přes čáru."

Radši Daridu než Koláře

Ne se všemi taktickými záměry Michala Bílka ale Karoch souhlasí. Jako náhradu za tvůrce české hry Tomáše Rosického by viděl spíše mladého Vladimíra Daridu než Daniela Koláře. "Myslím, že Darida je více do kombinace než Kolář, ale to je právě ta licence trenéra, takže od začátku tam bude určitě Kolář, který není špatný, ale pro mě je typově velmi odlišný od Rosického. Je silný individuálně, v soubojích s míčem, do tahu, ale jít do kombinace nebo zrychlovat hru není jeho první myšlenka," vysvětluje Karoch, proč by volil složení záložní řady s Daridou.

Spolukomentátor České televize Pavel Karoch ví, jak by měla hrát česká reprezentace proti Portugalcům. "No, musíme mít minimálně šest hráčů za balonem, držet si dobré postavení, zdvojovat Ronalda s Nanim, mít trochu štěstí a mohlo by to jít. Ale bude to daleko těžší než s Poláky. Portugalci mají fotbalovou kvalitu," popisuje Karoch.

A jak na Ronalda? "Každopádně zdvojovat, zdvojovat, nenechat rozběhnout, a jakkoli se s ním mimo vápno srazit a tedy přerušit hru," nebojí se Ronaldových trestných kopů Karoch.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články