Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

K reprezentaci se připojil Rosický a zkusí trénovat

Vratislav - Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se v úterý odpoledne vrátil do Vratislavi za týmem poté, co v minulých dvou dnech léčil v Praze zraněnou Achillovu šlachu. Jednatřicetiletý záložník ve středu s mužstvem odjede do Varšavy, kde Češi o den později ve čtvrtfinále ME vyzvou Portugalsko. V utkání ale pravděpodobně nenastoupí. "Že by hrál v základní sestavě? To asi ne. Posledních osm dní se maximálně projel na kole, těžko by mohl jít do takhle těžkého zápasu. Musel by za sebou mít aspoň tři dny tréninku, potřebujeme Tomáše stoprocentního," tvrdí Šmicer. Podle něj ale existuje naděje, že by Rosický zvládl alespoň část zápasu. "Konečné rozhodnutí je na Tomášovi. Ale dokud si tady nezkusí aspoň zaběhat, těžko odhadovat, jak na tom vlastně je," dodal.

Čeští fotbalisté trénují ve Vratislavi
zdroj: EPA autor: Aleksander Kozminski

Původně měl o Rosického startu rozhodnout oficiální předzápasový trénink ve Varšavě, ten ale UEFA kvůli stavu trávníku zrušila. "Kvalita hrací plochy ve Varšavě neumožňuje trénink, a tak UEFA rozhodla, že ani my ani Portugalsko tam před zápasem oficiální trénink mít nebudeme," uvedl mluvčí národního týmu Jaroslav Kolář.

Rosický se od týmu odpojil v neděli a v doprovodu fyzioterapeuta Pavla Koláře vyrazil do české metropole, kde se pokoušeli uzdravovací proces urychlit. Záložník Arsenalu si achilovku poranil minulé úterý při druhém utkání základní skupiny s Řeckem, od té doby s týmem netrénoval.  

"Je to zranění, které je do určité míry řešitelné, ale samozřejmě vyžaduje také čas. Tři dny je dost krátká doba, ale i přesto došlo k určitému zlepšení a jeho start je stále otevřený," řekl k Rosického zdravotnímu stavu Pavel Kolář. 

Tým si od 11:00 zatrénuje ještě ve Vratislavi a do polské metropole se vydá až odpoledne. "Není to obvyklé na takovéto úrovni, ale jako hráč si to pamatuji hned dvakrát. Je to ale pro oba soupeře stejné, nevidím v tom velký problém. Hráči si stadion prohlédnou v den zápasu při dopolední procházce," řekl reprezentační manažer Vladimír Šmicer. "Zaskočilo nás to asi nejvíc z hlediska logistiky, už jsme měli pochopitelně všechno, včetně letu do Varšavy, zabezpečené. Teď to musíme narychlo vyřešit jinak, ale i s tím si poradíme," doplnil Šmicer.

"Nic jednoduchého to nebude, ale žádného lehkého soupeře jsme ani nečekali," říká defenzivní záložník Tomáš Hübschman. "Teď se musíme podívat, kde jsou naše šance," dodal. "Myslím si, že to bude zaměřené na jejich krajní záložníky, protože tam mají velkou sílu," tvrdí nejmladší hráč výběru Vladimír Darida.

O tom, jak reprezentace přistoupí k zápasu, stoper Sivok dodal: "Nemůžeme nastoupit s tím, že si to s nimi budeme chtít rozdat jako s Rusy. Musíme se odrazit od těch dvou zápasů, které byly úspěšné, kdy jsme bránili jako tým a když se nabídla šance, tak jsme šli dopředu přes nějakou kolmici."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články